Margit, a gólya a legnépszerűbb magyar állat

2013. 10. 13.
Szerző: Szimpatika
Margit, a Fővárosi Állatkert gólyája, egy örökbefogadási verseny nyertese elsöprő fölénnyel bizonyította népszerűségét, maga mögé utasítva a mangalicát és a kanalas gémet. A verseny alatt beérkezett szavazatokból egyértelműen kiderül, hogy egyre népszerűbbek a magyar állatok.

A családok már nem csak az oroszlán vagy a víziló miatt látogatnak el az állatkertbe, hanem mert kíváncsiak a hazánkban is őshonos állatokra, amilyen a gólya is.

Három állat szállt ringbe a SPAR Facebook-oldalán a 2013. szeptember 16-án indult örökbefogadási versenyen: Margit, a gólya, Ica, a mangalica és Egyetlen, a kanalas gém. Margit végül mindkét vetélytársát maga mögé utasította, így a vállalat őt fogadja örökbe.

„Nem okozott számunkra meglepetést, hogy Margit kapta a legtöbb szavazatot, hiszen a gólya az egyik legnépszerűbb magyar állat. Az állatkerten kívül a mangalicát inkább csak falusi udvarokban, a kanalas gémet pedig vízpartokon láthatjuk, a gólyát azonban már a kisgyerekek is ismerik, hiszen a városokba is gyakran beköltözik. Ráadásul sok jelkép kapcsolódik hozzá – olyanok, mint a szabadság vagy a remény, de az sem véletlen, hogy sokan nászajándék gyanánt fogadnak örökbe gólyát az ifjú párnak, ezzel kívánva nekik mihamarabbi gyermekáldást” – mesélt az örökbefogadással kapcsolatos tapasztalatairól Simon Alexandra, az Alapítvány és a Fővárosi Állatkertért munkatársa.

A szavazatok felét megszerző Margit szülei betegen, mentett gólyaként kerültek be a Margitszigetre, ahol minden szükséges ellátást megkaptak, elrepülni azonban többé már nem tudtak. Szerencsére olyan jól érezték magukat, hogy párba álltak, így idén világra jött a kis Margit, aki még egy ideig az állatkertben marad, de végül szabadon fogják engedni.

A hivatalos örökbefogadási ceremóniát nyilvános közönségtalálkozó keretében október 19-én tartják a Fővárosi Állatkertben, az esemény vendége lesz Ördög Nóra.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ajánlataink

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!