Egy életmentő szer, napi hat cseppben

Szerző: Szimpatika
Egy 1998-ban Nobel-díjjal kitüntetett felfedezésre szeretném felhívni a figyelmet. A nitrogén-monoxidról (NO) van szó, amely a gépkocsik kipufogóján távozva szennyező anyag – ám ha étrend-kiegészítő formájában juttatjuk a szervezetünkbe, akkor az élő szervezet fontos, funkcionális eleme, akár életmentő szer is lehet.

A nitrogén-monoxiddal kapcsolatos orvosi felfedezésről és arról, miért ismerték el Nobel-díjjal a kutatást, itt olvasható egy részletes cikk:
https://www.termeszetvilaga.hu/tv99/tv9904/no.html

Mi is az a nitrogén-monoxid?

A nitrogén-monoxidot az élő szervezet különböző típusú sejtjei szintetizálják, ami a képződés helyéről gyorsan a szomszédos sejtekhez áramlik, és ezzel számos élettani funkciót befolyásol. Kulcsszerepe van a szív működésében és az érrendszerben a vérnyomás és az egyes életfontosságú szervek vérellátásának fő szabályozójaként. Hatására az erek simaizomzata elernyed, az erekben a vérrögök képződése csökken. Fehérvérsejtekben termelődve elpusztítja a baktériumokat, szervátültetéseknél pedig a szervkilökődés veszélyét csökkenti. A férfi impotencia hatásos ellenszere.

A nitrogén-monoxid igazoltan jótékony hatásai

Szív- és érrendszer: érelmeszesedés esetén az ér belső sejtrétege kevesebb nitrogén-monoxidot termel. Gyógyszerek (pl. nitroglicerin) juttathatnak NO-t az érbe.

Sokk: a súlyos bakteriális fertőzés szepszishez és általános vérkeringési elégtelenséghez (sokk) vezethet, mert a fehérvérsejtek és a baktériumtoxinok által termelt nagy mennyiségű NO káros értágulatot okoz. Ebben az esetben az NO-szintézis gátlása a megoldás.

Tüdő: az intenzív osztályokon életmentő lehet az NO belégzése. Ez különösen akkor hasznos, amikor a tüdőben uralkodó vérnyomás kórosan magas (pl. újszülötteknél).

Daganatos megbetegedések, fertőzések: egyes fehérvérsejtek nemcsak megölik a fertőző ágenseket, pl. a baktériumokat, gombákat, parazitákat, hanem védik is a szervezetet a tumorok ellen. Még vizsgálják, hogy valóban képes-e az NO megállítani a daganatok növekedését, tud-e programozott sejthalált produkálni.

Impotencia: az NO erekciót vált ki a pénisz ereinek tágulata miatt.

Diagnosztikus eszköz: a gyulladásos betegségek (asztma, bélgyulladások, ízületi gyulladások) azon az alapon diagnosztizálhatók, hogy mennyi NO képződik hatásukra a szervezetben.

A nitrogén-monoxid rövid ideje kapható Magyarországon étrend-kiegészítő formájában, gyümölcsből származó kivonatként. Naponta 3 alkalommal 2-3 csepp elfogyasztásával elérhető a jótékony hatás, amellyel szív- és érrendszeri betegségek, véralvadási problémák, trombózisveszély, gyulladások, felszívódási zavarok és számos további probléma esetén támogathatjuk az egészségünket.


forrás
https://www.biotunder.blogspot.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!