All inclusive

2013. 10. 03.
|
Címkék: Társaslány 
A nyár íze még ott van a szájukban. Tessék, itt vannak a fotók, apci, anyci meg a két gyerek. Itt, nézd csak, a vitorlás mellett. Aztán a csúszdánál. Láttál te már ekkora pizzát? Majd a videót is megnézheted.

Minden évben elmennek nyaralni, csakis vízpartra. Büdzsétől függ, melyikre. Apci márciusban szól, hogy most kéne foglalni, anyci legyint, hogy hol van még a nyár. Júniusban összevesznek, mert dönteni nehéz. Júliusban plázáznak, papucs is kéne meg naptejek, jó sok faktor. Augusztusban sietve csomagolnak, apci listával, anyci ösztönösen. A kocsiban apci végig morog, lehetett volna sokkal olcsóbban, ha még márciusban. Mikor érünk már oda, vinnyognak a kölykök percenként.


A szállás pont nem olyan, mint a fotón. A medence viccesen kicsi. A víz húsz perc séta. Légkondi nincs. Apci a hibás, anyci rég megmondta. Márciusban kellett volna foglalni, dohog apci. Estére a kisebbiknek megfájdul a foga. A nagyobbik mintha lázas lenne. Az ágy kemény, a fal vékony, áthallani a szomszédból az ütemes nyikorgást.
Másnapra kicsit jobb, reggel mindig jobb, a szoba se olyan rémes. Gyerkőcök már a medencében, vihogva. Anyci felkapja az új fürdőrucit, push-upos. Otthon jobban állt. Apci az új sildes satyiban, vagányat villant a tükörbe, sehol a kopasz foltocska. Bérelnek két napágyat, napernyőt, és start, nyaralás. Apci gyakran megy a bárpulthoz, mert all inclusive. Behúzza a hasát, úgy könyököl. Aztán már nem húzza be. Viccelődik a csapossal, jó hangosan. Irtó ügyesen csajozik, észre se lehet venni, csak a nők arcán látni, hogy vették a jelet. Anycinak ilyenkor fortyogni kéne, de most nem megy. Olyan bágyasztó a nap. És igazából már nem is érdekli. Mióta is?
Volt egyszer egy nyár, egy srác. Sátor és Balaton. Titkos hely a dzsindzsás mögött, lehetetlen odalátni. Éjszaka nem aludtak, csillagokat néztek bódultan, elloptak egy csónakot, ringatóztak az aranyhídon. Már kelt a nap, amikor a sátorban végre összebújtak. Csak egy takaró volt. A matrac leeresztett. Beköltözött egy tücsök is, azt kergették röhögve. Már delelt, mire felébredtek, irány a víz, meztelenül. Milyen szépek voltak meztelenül. A víz selyme, a bőrük selyme, az ő csókjuk, vagy a napé… Lángost ettek mindig, mert az volt olcsó. Kunyeráltak mustárt meg kenyeret a hurkásnál. Naplementében, kéz a kézben, suttogva, ordítva, hogy örökké meg soha... Hová tűnt az a srác? Ha most felbukkanna, ha itt állna hirtelen, mereng anyci és beleszédül, szemhéja mögött vakító táncot lejt a nap, ha most itt teremne és átölelne…
Gyere pancsolni, anyci, kiabál apci, nem azért fizettünk medencés nyaralást, hogy be se vizezd magad. A kölykök önfeledten visítanak, apci felváltva dobálja őket, a kicsi felzokog, darázsba lépett, anyci a hibás, hol az a papucs. Az ebéd svédasztalos, apci habzsol, anyci csipeget, kölyköknek nem kell az ingyen fagyi, nyeleset akarnak. Délután majd apci bevonul a szobába, nyomja már a fejét a sör, úgy horkol, hogy a parton is hallani. Este meg tévét néz a közös teremben, nagy meccs lesz. A szabadtéri bárpult mellett zenekar játszik, párocskák táncolnak összebújva, anyci keresztrejtvényt fejt az aulában, kint sok a szúnyog.

Apci a tükör előtt, öltönyben, igyekszik ráigazgatni a haját a foltra. Ügyvezető mégse mehet sildes sapkában, hogy nézne ki. Anyci megköti a nyakkendőjét, húsz éve ő köti. Esik. Van még pár perc, kávényi idő. Azért jó volt, bambul apci, jövőre is mehetnénk ide, nem, anycikám. Anyci bólint, hogy de, azért jó volt. Nagyot kortyol a kávéba. Tavaly Olaszban, na, az mitől volt jobb, mondja apci, semmitől, csak duplájába került. Semmitől, bólogat anyci, jövőre majd korábban lefoglaljuk, teszi hozzá. Apci megfogja a kezét. Furán néz. Emlékszel, anyci, nevetgél, arra a balatoni nyárra? A sátorra meg a tücsökre, emlékszel? Csónakot loptunk és hurkát ettünk mindennap. Lángost, mosolyog anyci, hurkára nem futotta. Ha akkor megláthattuk volna, hogy ma mi lesz, hogy családi autó, all inclusive nyaralás meg két gyerek, el se hittük volna, igaz, anyci? Hogy ugyanúgy fogom majd a kezedet, ugyanúgy andalgunk majd a naplementében, ugyanolyan szerelmesen.
Aztán felcsörög a benti szobában a vekker, kelteni kell a gyerekeket, öltöztetni, reggeliztetni, suliba vinni, szeptember van megint, ahogy volt is, lesz is még annyi, de annyi, meg nyár is lesz még és nyaralás is, vízparti, csakis.

Decemberi akció

Centrum® My Energy gumivitamin felnőtteknek

30 db

2 900 Ft

96,7 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény**

Gaviscon borsmenta ízű rágótabletta

48 db

1 930 Ft

40,2 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Cetebe 500 mg retard kemény kapszula

120 db

3 800 Ft

31,7 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Apranax Dolo 220 mg filmtabletta

30 db

1 310 Ft

43,7 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Sinupret® belsőleges oldatos cseppek

50 ml

2 030 Ft

40,6 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Neo Citran megfázásra és köhögésre kemény kapszula

16 db

1 690 Ft

105,6 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

SeptaNazal® 1 mg/ml + 50 mg/ml oldatos orrspray felnőtteknek

10 ml

1 580 Ft

158 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Sudocrem®

125 g

2 210 Ft

17,7 Ft/g
Kozmetikum

Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtabletta

30 db

1 760 Ft

58,7 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél

100 g

3 420 Ft

34,2 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Normaflore belsőleges szuszpenzió

20×5 ml

2 400 Ft

24 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

ACC® 200 mg granulátum

30 tasak

1 910 Ft

63,7 Ft/tasak
Vény nélkül kapható gyógyszer

Ocutears® szemcsepp

10 ml

2 365 Ft

236,5 Ft/ml
Gyógyászati segédeszköz*

Nicorette® Quickspray 1 mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray

1 adagoló tartály

3 970 Ft

3970 Ft/adagoló tartály
Vény nélkül kapható gyógyszer

Béres Vita-D3 1600 NE tabletta

90 db

1 830 Ft

20,3 Ft/db
Speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer

Mebucain Mint 2 mg/1 mg szopogató tabletta

20 db

1 490 Ft

74,5 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Nizoral® korpásodás ellen 20 mg/g sampon

100 ml

2 900 Ft

29 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Calcium-Sandoz® + Vitamin C 1000 mg pezsgőtabletta

10 db

895 Ft

89,5 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Tebofortan® 120 mg filmtabletta

30 db

3 870 Ft

129 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Ocuvite® LUTEIN forte tabletta

30 db

2 960 Ft

98,7 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény**

Algoflex® 400 mg filmtabletta

20 db

1 650 Ft

82,5 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

* A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

** Étrend-kiegészítő, nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Hírlevél feliratkozás

A hírlevélküldő szolgáltatás – rajtunk kívülálló okok miatt – nem támogatja a Freemail-es és Citromail-es címeket, hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

Aktuális magazinunk

Magazin címlap Megjelent a Szimpatika magazin 2019. decemberi száma!

Ingyenes magazinunkat kérje gyógyszerészétől a Szimpatika emblémával ellátott gyógyszertárakban! A korábbi számokat ide kattintva érheti el