A gyűrűsizmok edzése

Szerző: Szimpatika
Testünkön minden nyílást gyűrűsizmok határolnak és tesznek szükség esetén zárhatóvá, illetve nyithatóvá. Így a felsőtesten gyűrűsizmok zárják többek között a szánkat, a szemünket, a torkunkat, az alsótesten a nőknél a húgycsövet és a hüvelyt, és mindkét nemnél a végbélnyílást.

A gyűrűsizmok edzésével javíthatjuk a látásunkat, megoldhatjuk a fogyókúránkat és emésztési vagy szexuális problémáinkat. Sikerrel küzdhetünk az inkontinencia, a reflux, sőt az asztma ellen is.

Paula Garbourg balettáncos és operaénekes 35 éves volt, amikor életét és karrierjét kettétörte egy titokzatos betegség. Egyre kevésbé tudta mozgatni a végtagjait, és hamarosan a járás is gondot okozott neki. Orvosai nem találtak megoldást. Állapota rövid időn belül olyannyira leromlott, hogy végül már nem tudott járni, és orvosai tolószéket rendeltek neki.
Ekkor Paulának eszébe jutottak azok az énekórák, amikor észrevette, hogy lábujjhegyen állva szebb hangokat tudott képezni. Ahogy elkezdte ezeket a mozdulatokat gyakorolni, arra a következtetésre jutott, hogy kell lennie valamilyen erőnek az emberi testben, ami visszaállítja a megbomlott rendet. Ettől kezdve félretett mindent, és csak egy dolog érdekelte: hogy megtalálja azokat a mozdulatokat, azokat a gyakorlatokat, amelyek megmentik őt a tolószéktől. Kitartó és makacs kísérletezése eredményeként rátalált az izmok és a különböző szervek olyan összefüggésére, mely végül meghozta gyümölcsét: Paula teljesen meggyógyult. Ezt követően egy jó nevű ortopéd sebészorvostól, dr. Fritz Pulvermachertől anatómia- és fizikoterápiás leckéket vett, hogy megértse módszerének tudományos magyarázatát. Eredményére sok orvos felfigyelt Izraelben, ahol a módszer hamarosan elnyerte az egészségbiztosítási pénztár támogatását.

A gyógyuláshoz vezető úton Paula azt tapasztalta, hogy a helyes testtartás nem csupán a hátfájdalmak elkerülése érdekében fontos. Rájött, hogy a napjaink során leggyakrabban végzett mozdulatokra kell leginkább odafigyelni, hiszen ha azokat rosszul csináljuk, úgy árthatunk vagy használhatunk magunknak a legtöbbet. Ezért el is magyarázza, hogyan kivitelezhető helyesen például az evés, ivás, köhögés, ülés, állás, sétálás, futás, táncolás stb. Gyakorlatai között egyaránt vannak olyanok, amelyek renyhévé vált, elfelejtett izmokat képesek újra életre kelteni, vitalizálni, és olyanok, amelyekkel egy már elfogadhatónak tekintett állapot stabilizálható vagy akár javítható. Bármilyen korosztály számára elsajátíthatók, és nemcsak otthon, de akár autóvezetés, utazás, esetleg irodai munka közben is végezhetők.

A gyakorlatok a következő problémákban segíthetnek:

- Szemproblémák, látásjavítás

- Hangképzés, asztma

- Nyelőcső, reflux

- Emésztés, gyomorproblémák

- Bélproblémák, aranyér

- Inkontinencia

- Nemi aktivitás, potenciaproblémák

Bővebb információ: masodiksziv.blogspot.be
A módszerről tartott konferencia november 8-11 között Zalakaros, Alma utca 1. Klub Karos Spa**** Wellness Hoteben lesz.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!