A legjobb vegetáriánus receptek: diós zabpehelykrém
Hozzávalók:
75 g zabpehely
0,6 dl víz
1 közepes fej vöröshagyma
30 g dióbél
1 ek olívaolaj
1 tk sűrített paradicsom
2 tk mustár
30 gr margarin
1 tk citromlé
Elkészítése:
A zabpelyhet tálba tesszük, ráöntjük a vizet, és kb. 10 percig állni hagyjuk.
A vöröshagymát tisztítás után finomra daráljuk vagy reszeljük. A diót szintén ledaráljuk. Ezután a zabpehelyhez hozzáadjuk a hagymát, az olajat, a paradicsomot, a mustárt, a diót, a margarint és a citromlevet, és az egészet habosra turmixoljuk.
A krémmel megkent kenyérszeleteket díszíthetjük nagyobb diódarabokkal, snidlinggel, apróra vágott petrezselyemmel vagy reszelt sárgarépával.
forrás: www.egeszsegvar.hu
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Szúrásmentes vércukormérés a láthatáron
- Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját
- Nőként kisebb eséllyel kapunk segítséget?
- A bőrfiatalítás aranyszabálya az életkornak megfelelő arcápoló
- Van-e összefüggés a pikkelysömörös tünetek és az étrendünk között?
- A tapintás segíti az önfelismerést
- Mit súg a bőrünk? - Bőrtünetek melyek cukorbetegségről árulkodnak
- A gerincproblémák minden korosztályt érintenek
- Nem a korral jár - Szívelégtelenség gyerekeknél
- Amit a D-vitaminról eddig tudunk
- Civilizációs betegség lett a kusza fogazat
- Miért fontos a gyermekközpontú válás?
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!