1 perc
Hozzávalók:
75 g zabpehely
0,6 dl víz
1 közepes fej vöröshagyma
30 g dióbél
1 ek olívaolaj
1 tk sűrített paradicsom
2 tk mustár
30 gr margarin
1 tk citromlé
Elkészítése:
A zabpelyhet tálba tesszük, ráöntjük a vizet, és kb. 10 percig állni hagyjuk.
A vöröshagymát tisztítás után finomra daráljuk vagy reszeljük. A diót szintén ledaráljuk. Ezután a zabpehelyhez hozzáadjuk a hagymát, az olajat, a paradicsomot, a mustárt, a diót, a margarint és a citromlevet, és az egészet habosra turmixoljuk.
A krémmel megkent kenyérszeleteket díszíthetjük nagyobb diódarabokkal, snidlinggel, apróra vágott petrezselyemmel vagy reszelt sárgarépával.
forrás: www.egeszsegvar.hu