A legjobb vegetáriánus receptek: diós zabpehelykrém

2013. 08. 24.
Szerző: Szimpatika
Soha nem fogjuk megunni a vegetáriánus ételeket, ha kellő fantáziával és néhány, korábban csak ritkán használt, olcsó és kiadós összetevővel megtanulunk bánni. Az egyik ilyen elfeledett alapanyag a zabpehely, melyet rengetegféleképpen felhasználhatunk. Készíthetünk belőle édességet éppen úgy, mint szendvicsre valókat – lássunk most ezek közül egy receptet, amelyet érdemes kipróbálni.



Hozzávalók:

75 g zabpehely
0,6 dl víz
1 közepes fej vöröshagyma
30 g dióbél
1 ek olívaolaj
1 tk sűrített paradicsom
2 tk mustár
30 gr margarin
1 tk citromlé

Elkészítése:

A zabpelyhet tálba tesszük, ráöntjük a vizet, és kb. 10 percig állni hagyjuk.

A vöröshagymát tisztítás után finomra daráljuk vagy reszeljük. A diót szintén ledaráljuk. Ezután a zabpehelyhez hozzáadjuk a hagymát, az olajat, a paradicsomot, a mustárt, a diót, a margarint és a citromlevet, és az egészet habosra turmixoljuk.

A krémmel megkent kenyérszeleteket díszíthetjük nagyobb diódarabokkal, snidlinggel, apróra vágott petrezselyemmel vagy reszelt sárgarépával.


forrás: www.egeszsegvar.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!