Legnépszerűbb termékek
Nincs találat
Legnépszerűbb cikkek
Nincs találat

A legjobb vegetáriánus receptek: diós zabpehelykrém

Módosítva: 8/24/2013 Szerző: Szimpatika 1 perc TáplálkozásVegetáriánusdió
Soha nem fogjuk megunni a vegetáriánus ételeket, ha kellő fantáziával és néhány, korábban csak ritkán használt, olcsó és kiadós összetevővel megtanulunk bánni. Az egyik ilyen elfeledett alapanyag a zabpehely, melyet rengetegféleképpen felhasználhatunk. Készíthetünk belőle édességet éppen úgy, mint szendvicsre valókat – lássunk most ezek közül egy receptet, amelyet érdemes kipróbálni.



Hozzávalók:

75 g zabpehely
0,6 dl víz
1 közepes fej vöröshagyma
30 g dióbél
1 ek olívaolaj
1 tk sűrített paradicsom
2 tk mustár
30 gr margarin
1 tk citromlé

Elkészítése:

A zabpelyhet tálba tesszük, ráöntjük a vizet, és kb. 10 percig állni hagyjuk.

A vöröshagymát tisztítás után finomra daráljuk vagy reszeljük. A diót szintén ledaráljuk. Ezután a zabpehelyhez hozzáadjuk a hagymát, az olajat, a paradicsomot, a mustárt, a diót, a margarint és a citromlevet, és az egészet habosra turmixoljuk.

A krémmel megkent kenyérszeleteket díszíthetjük nagyobb diódarabokkal, snidlinggel, apróra vágott petrezselyemmel vagy reszelt sárgarépával.


forrás: www.egeszsegvar.hu