Pandamacik éjjel-nappal

2013. 08. 06.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szerző: Szimpatika
Éjjel-nappal megfigyelhetők lesznek a csengtui óriáspandák az interneten: augusztustól az óriáspandákat követő, 24 órás internetes csatornát indít a csengtui óriáspanda-tenyésztő központ.

A sina.com hírportál információi szerint a délnyugat-kínai Szecsuan tartomány fővárosában élő, hatalmas, fekete-fehér állatok életét folyamatosan, színesben követhetik majd az érdeklődők – ígéri a csengtui pandaközpont.

Az 1987-ben alapított, ma már több mint 80 állatnak otthont adó központ 28 kamerát szerelt fel a több mint 100 hektáros területen. Ezek segítségével világszerte hat internetes csatornán lesz majd követhető a rendkívüli népszerűségnek örvendő állatok élete. A csatornák közt szerepel többek közt az „anya és gyermeke játszótere”, a „pandaóvoda” vagy a „felnőtt pandák kertje” tematika is.

Az ipanda.com honlap kísérleti jelleggel már június vége óta működik; az élő videoközvetítés mellett olvasni lehet rajta a pandákkal kapcsolatos híreket, az érdeklődők az állatok életével kapcsolatos kvízeket tölthetnek ki és akár a Kínán kívül élő pandákról is nézegethetnek képeket. Az elmúlt másfél hónapban már több mint 20 ezren „kapcsolták be” a pandatévét: a kommentekből ítélve a legtöbb néző tetszését elnyerték a látottak.

A kínai kezdeményezés nem számít egyedinek a világon: az Egyesült Államokban több városban is működik pandakamera, Hongkongban ugyanígy, a tajpeji állatkert pedig a YouTube videomegosztó portálon tesz közzé videókat az ott nemrég született pandabocsról.

Olvasna még a témában?

Szimpatika akció

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Kvíz

Olvassa el a Szimpatika magazint és válaszoljon a kérdésekre!

Tematikus kvíz

Böngésszen a honlap cikkei között és válaszoljon a kérdésekre!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!