Minimális fájdalommal megszabadulhat a rosaceától

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szerző: Szimpatika
A szépségért folytatott küzdelemben sokáig vesztésre álltunk a seprűvénákkal és a rosaceával (az arc rendellenes pirosságával járó érdegeneráció) szemben. Jelenleg azonban már a kezünkben van egy olyan fegyver, amit sokan nem ismernek, pedig hatásos az említett problémák esetén: ez a radiofrekvenciás kezelés, amely ráadásul fájdalommentes is. Hogy mi a működési elve, mely testrészeken használható, és mire kell a kezelés során felkészülnünk, arról dr. Sepa György, a Trombózisközpont érsebész főorvosa beszélt.

Hogyan működik a radiofrekvenciás kezelés?

A pókhálóvénák, seprűvénák, telenagiectasiák, illetve a rosacea kezelése a radiofrekvenciás (RF) eljárás esetében az ún. termokoaguláció elvén alapul: egy nagyfrekvenciás rezgéseket kibocsátó vékony tű segítségével nagyfokú hőhatást lehet elérni, ami roncsolja a kapilláris erek falát és azok tartalmát, így a kezelt érfal összezáródik, és a benne lévő vér hirtelen megalvad, sejtjei szétesnek. A termokoaguláció pontosan ellenőrzött és irányított energiát használ, amely csak a célszövetre van hatással, és megvédi az azt körülvevő szöveteket. A beavatkozás után így nem tapasztalható égés, bőrelhalás vagy pigmentáció. Az eredmény már 24-48 óra múlva jól látható. A készülék kifejlesztése során végzett klinikai vizsgálat 90% feletti hatékonyságot igazolt, mely kiemelkedően magas a kis átmérőjű erek kezelésében.

Fájdalmas-e a kezelés, illetve mely testrészeken alkalmazható?

Az eljárás minimális fájdalommal jár, nem igényel érzéstelenítést, és bármely testrészen elvégezhető, beleértve az arcot, illetve a térd és a boka környékét is. Így a radiofrekvenciás kezelés kiemelkedően hatásos az arcon található érelváltozások (pl. rosacea) kezelésére. Bármely bőrtípus esetén használható, az erek alakja és színe is lényegtelen. A készülékkel lehetőség van a 0,3 mm-nél kisebb átmérőjű erek kezelésére is. Az eljárás során komolyabb szövődmény, mellékhatás nincs, és egy alakom során akár 40-50 cm-es érszakasz is kezelhető.

Milyen tünetekre számítsunk a kezelés során, illetve azt követően?

Amit tapasztalni lehet, az csupán néhány napig tartó bőrvörösség, piros foltok, illetve érzékeny bőr esetén néhány órára kis hólyagok jelenhetnek meg, de ezek kezelés nélkül is nyomtalanul elmúlnak. Ezen kívül az adott területen mikrohegek képződhetnek kis, horzsolásszerű pontok formájában, de ezek is fokozatosan elhalványodnak, majd 4-12 hét alatt nyomtalanul eltűnnek. Maradandó heg vagy pigmentáció egyetlen esetben sem alakul ki.

Forrás: Trombózisközpont

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Kvíz

Olvassa el a Szimpatika magazint és válaszoljon a kérdésekre!

Tematikus kvíz

Böngésszen a honlap cikkei között és válaszoljon a kérdésekre!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Szimpatika akció

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!