A tökéletes fogyókúra – Jennifer Aniston szerint
„Imádok enni, de azért megpróbálok odafigyelni arra, hogy mit és mennyit eszem. Ha úgy érzem, hogy kissé túllőttem a célon, akkor belevágok a háromnapos leveskúrába. Ebben a diétában az a szuper, hogy minimális változtatással új ízeket tudok varázsolni, így sosem válnak unalmassá az ételek. Tökéletes módszer, ami nemcsak az alakomnak, de a bőrömnek is jót tesz: a méregtelenítés után ugyanis sokkal simább lesz az arcom” – nyilatkozta a Jóbarátok sztárja egy amerikai életmódmagazinnak.
A levesdiéta legnagyobb előnye az, hogy – mivel ez alapvetően egy alacsony kalóriabevitelű kúra – az eredmény már az első nap elteltével szembetűnő. Arra azonban ügyelni kell, hogy – bár a levesek fogyasztásával több folyadék kerül a szervezetbe – fogyasszon el naponta legalább két liter szénsavmentes ásványvizet vagy cukormentes teát. A kúra elteltével csak fokozatosan térjen vissza a korábbi étrendjéhez. Ha beválik a diéta, akkor kéthavonta megismételheti.
Mit válasszon a levesek mellé?
Reggelire ehet teljes kiőrlésű kenyeret vagy zsírszegény joghurtot, esetleg müzlit.
Vacsorára fogyaszthat gyümölcs- vagy zöldségsalátát, mellé száz százalékos gyümölcslevet.
Mintaétrend három napra
1. nap: Savanyúkáposzta-leves
Hozzávalók: egy nagy fej hagyma, 50 dkg savanyú káposzta, 1 db krumpli, egy teáskanál őrölt kömény, babérlevél, 2 ek olaj, só, bors
Tisztítsuk meg a hagymát, majd kockázzuk fel, és pároljuk meg az olajon. Ezután tegyük rá a 2-3 cm-esre felaprított savanyú káposztát, pirítsuk egy percig, majd adjuk hozzá a köményt, és öntsük fel egy liter vízzel. Miután felforrt, reszeljük bele a meghámozott burgonyát, adjuk hozzá a babérlevelet, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
2. nap: Paradicsomleves
Hozzávalók: 7 dl paradicsomlé, 3 ek liszt, 3 ek olaj, egy kisebb vöröshagyma, 0,5 l víz, egy csomag betűtészta, 3 ek cukor, só-bors ízlés szerint
Készítsen rántást az olajból és a lisztből, majd öntse fel a hideg paradicsomlével. Alaposan keverje össze, majd adja hozzá a hagymát, a cukrot, a sót és a borsot. Forralja fel, majd forralás után még főzze tíz percen keresztül. Főzze ki a betűtésztát külön vízben, és csak tálaláskor tegye bele a levesbe.
3. nap: Borsóleves
Hozzávalók: 50 dkg borsó, 20 dkg burgonya, 1 ek liszt, 2 ek olaj, 1 ek só, 3 db sárgarépa, 3 dl víz, egy kávéskanál pirospaprika, só, bors, petrezselyemzöld
Párolja meg olajon a borsót és a kockára vágott burgonyát. Tegye bele a pirospaprikát és a lisztet, majd öntse fel 3 dl vízzel. Főzze fel, majd ízlés szerint ízesítse sóval és borssal. Ezután adja hozzá a karikára vágott sárgarépát és a petrezselyemzöldet.
Forrás: https://www.stop.hu
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Egy kézzel élők mindennapjait segíti a Semmelweis Egyetem videósorozata
- Egy betegség, amely fellángol a kávétól
- Ha próbára tesz a hőség
- Utazás ételallergiával
- Miért vagyunk boldogabbak, ha nyaralunk?
- Az első csonttörést újabb követheti, ha csontritkulás áll a hátterében
- 6 esti szokás, amitől boldogan indul majd a reggel
- Ingadozó testsúly, rossz közérzet, hiányzó nyári csúcsforma?
- Ezért fáradtak nyáron a magyarok
- Egészségünk „ujjlenyomata”, a mikrobióta
- Egy új korszak apái
- Janicsák Veca: „Tartani az egyensúlyt testben és lélekben”
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!