Formaidőzítés

2013. 06. 06.
Szerző: Sallai Ervin
Pali érezte, hogy megint elrepült egy év, ami alatt nem sokat tett teste acélossá építése érdekében, pedig hát közeleg a strandszezon. A nyíló strandok májusát Pali gyűlölte, mint a ligeti lufiárus a nyíllal játszó gyermekeket. Hasa túlnőtt már azon a szinten, amit még ájulás nélkül be lehet szívni, mellkasa pedig kidüllesztett állapotban sem közelítette meg csípője kiterjedtségét. Ványadt spagettiként lógó karjait a sárkányos tetoválás sem tette ijesztővé.

Nem tehetett mást Pali, rávette magát, hogy ellátogasson a konditerembe. A konditermet valami furcsa ok folytán persze használói gymnek hívták, ami angolul konditerem – és érthetetlen, hogy miért az angol nevét használták, hiszen a kazincbarcelonai külső kerület termébe még sosem látogatott el angol anyanyelvű edzőtárs.

Amikor Pali belépett az ajtón, minden szempár rászegeződött. A helyzetet gyorsan felmérve érezte, köszönésképpen kár lenne a „mi van csírák, miért nem vesztek magatoknak nyakat?” mondattal nyitnia, így egy félszeg „sziasztok”-kal somfordált a recepcióhoz. Remélte, hogy a tegezés miatt nem tépik szét a szteroidmalacok. A recepciós pult mögött Cindy ült unott arccal. Akkora műszempillái voltak, hogy ha elfordította a fejét, leverte az aminosavas tablettákat. Így hát leginkább csak nézett előre, és gigantikus épített körmeivel pötyögött a mobilján. Cindynek 800 köbcentis szilikoncicijei voltak és csücsörítősre töltött ajkai. Pajszer, a tulaj hozta fél éve Pestről. Azt mondta neki, ez itt London, és beültette az elégedett lányt a pultba. Nem mert senki hozzányúlni, mert Pajszer többször ült már súlyos testi sértésért. Bár egyszer valaki állítólag mégiscsak elcsábította Cindyt egy estére, de azt mondta, olyan mű a csaj, hogy amikor összejöttek a vízágyon, nem lehetett tudni, hol végződik a vízágy, és hol kezdődik Cindy. De ez csak kazincbarcelonai legenda.

Pali odasomfordált Cindyhez, és kért egy tízalkalmas bérletet. Majd hatalmas hibát követett el. Megkérdezte, van-e valaki, aki segítene neki összeállítani egy edzéstervet. Magyarországon a focihoz és a testépítéshez mindenki ért, így hamarosan Palit elárasztották a jó tanácsok. A legfontosabb, amit rögtön az elején megtanult, hogy bemelegíteni tilos, mert az kiégeti az izomrostokat, és az egész edzés mind csak zsírt fog növelni. Meg nyújtani se szabad, mert attól csak szálkás lesz, mint egy táncos ratyi, de az ilyenek ne járjanak ide a terembe, menjenek Pestre. A sok jótét lélek felpakolt a fekvenyomó padon a rúdra nyolcvan kilót Palinak, hogy azzal kezdjen hatokat pumpálni szuperszettben, majd magára hagyták a kezdő hőst, hogy szóljon, ha kész. Pali megpróbálta kiemelni a rudat a tartóvillából, majd megnézte, nincs-e véletlenül lehegesztve a súly. Nem volt. Úgyhogy újra nekifohászkodott. Nagyokat fújtatva sikerült is kiemelnie, majd az egészet a mellkasára ejtette. A bordáit recsegtető nyomásról hirtelen nem tudta, ez még a súly-e, vagy már az infarktus, de érezte: sürgősen el kell távolítania magáról, ha túl szeretné élni a konditermi kalandot. Mivel megemelni nem volt képes, de még oldalra lebillenteni sem, két választása volt. Vagy felfelé görgeti – és bizonyosan szétzúzza az ádámcsutkáját, vagy lefelé – és szétlapítja a nemi szervét. Szerencsére ekkor erre jött Kokszos, az egyik új mentora, és leemelte róla a terhet.

Pali befejezettnek érezte a napi edzést, de Kokszos félrevonta, és különböző tablettákat szedetett be vele, mondván: „Nyeljed csak, kiscsávó – vitamin!” A következő órára Pali csak halványan emlékezett. Elszabaduló vérnyomása sötét foltjain keresztül magát látta a tükörben, ahogy szédületes tempóban bicepszezik és tricepszezik olyan méretű súlyzókkal, amelyekre korábban rá sem tudott volna nézni anélkül, hogy romlott volna egy dioptriát a szeme. Átment a lábtoló géphez (népszerűbb nevén a pucsítóhoz), és saját testsúlyának többszörösét mozgatta meg. Úgy érezte magát, mint Asterix a csodaturmix elfogyasztása után. Dagadó izmain elszakadt az aznap vásárolt kínai Pumadiads trikó, vádlija úgy kiterebélyesedett, hogy éles sivítással elpattant benne a gumi. Természetesen a hirtelen nőtt ötvenes bicepsz az önbizalmat is meghozta. „Rittyents egy vaníliás tömegnövelő turmixot, te kis lotyó!”– kiáltotta vidáman Cindynek. Majd amikor a többi gyúrós elismerő tekintete előtt húzóra megitta a liter turmixot, átnyúlt a pulton, és forró csókot lehelt a csaj botoxos ajkaira. A lány a csóktól elaléltan belefújt a szájába. Pali lehunyta a szemét. És Cindy csak fújt, fújt a szájába. Megint fújt, és megint. Pali kinyitotta a szemét. Még mindig a fekvenyomó padon feküdt. A gyúrósok már levették róla a súlyt, kezüket tördelve nézték, ahogy Cindy próbálta szájból szájba lélegeztetéssel visszahozni az élők sorába a kis nyeszlett csávót. Pali felült, sajnálkozva konstatálta, hogy az ötvenes karok csak a testét elhagyni készülő lélek csalfa képei voltak. Körülnézett és érezte: idén sem neki kedvez majd a strandszezon, és a tízalkalmas bérletén 9 rubrika beikszeletlen marad.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!