A kutatók szerint még mindig optimisták vagyunk

2009. 06. 30.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szerző: Szimpatika

Gazdasági válság, influenzajárvány, éhínség ide, vagy oda, az emberek optimisták. Ha véletlen önmagán, vagy környezetén nem vette volna észre, akkor most szólunk, hogy egy világméretű kutatás szerint az emberek optimizmusa töretlen.
Több mint 140 ország mintáját sikerült elemezni a Gallup World Poll adatai segítségével. 150 000 felnőtt megkérdezésén alapuló minta a világ 95%-ára nézve reprezentatív. A válaszolók 89 %-a úgy gondolja, hogy az elkövetkező ötven évben nem kell rosszabb dolgokra számítani, mint jelenleg, és 95 % arra számít, hogy öt év múlva nem fog rosszabbul élni, mint öt évvel ezelőtt. Az adatok szerint az életkor és a vagyon csak kis mértékben befolyásolják az optimizmust.

A kutatók ebből arra következtetnek, hogy az optimizmus egy univerzális jelenség. Országos szinten a legnagyobb optimizmus Írországban, Brazíliában, Dániában és Új-Zélandon figyelhető meg, a legkevésbé optimista országok Egyiptom, Zimbabwe, Haiti, és Bulgária. Az USA pedig még megcsípte a legoptimistábbak top 10-es listájának utolsó helyét.

Szimpatika akció

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Kvíz

Olvassa el a Szimpatika magazint és válaszoljon a kérdésekre!

Tematikus kvíz

Böngésszen a honlap cikkei között és válaszoljon a kérdésekre!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!