Leharcolt grundok helyett üde oázisok: szavazás a zöldebb sulikért

2013. 05. 02.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szerző: Szimpatika
Árnyat adó fákra és pihe-puha zöld gyepre vágynak az általános iskolák: összesen 91 hazai suli szállt versenybe a Cetelem Zöldsuli Program zöldítési támogatásáért. Az idén immár harmadik alkalommal meghirdetett pályázat összesen hatmillió forintos keretéből egy tucatnyi iskola alakíthat ki üde, zöld oázist az unalmas, kopott grundok helyén.

A győztesekről részben a nagyközönség dönt: a www.cetelemzoldsuli.hu oldalon 2013. május 14-ig bárki leadhatja a voksát kedvencére. A további nyerteseket a Cetelem és a National Geographic Magyarország szakértői csapatából álló zsűri választja majd ki.

A tavaszi rügyfakadás az általános iskolák fantáziáját is megmozgatta, hogy pezsgő, életteli, zöld környezet kialakításával tegyék barátságosabbá a diákok mindennapjait. Az idén immár harmadik alkalommal meghirdetett Cetelem Zöldsuli Programra összesen 91 iskola küldte be inspiráló zöldítési terveit. A tét nem kicsi: a hatmillió forintra növelt támogatási keretből idén már egy tucatnyi suli válthatja valóra álmait. Egy kattintással bárki besegíthet az iskoláknak, hiszen a győztesek feléről internetes közönségszavazás dönt. A voksolásra 2013. május 14-ig, a www.cetelemzoldsuli.hu oldalon kialakított felületen van lehetőség. A további nyerteseket a Cetelem és National Geographic Magyarország munkatársaiból álló szakmai zsűri választja ki a pályázatok minősége, tartalma, illetve részben az iskola rászorultsága alapján.

Közösségi zöldítés: tanár, diák, szülő együtt pályázik és ültet

A Cetelem által három évvel ezelőtt útjára indított Zöldsuli Program legfőbb célja, hogy a fiatal generációkra fókuszálva elősegítse a környezetért felelős gondolkodás kialakulását, megerősödését. Az eddigi tapasztalatok alapján a pályázó iskolák kiváló partnernek bizonyultak: a tervek elkészítése, illetve a szavazás során is aktívan bevonják a diákokat, akik ezáltal valóban magukénak érezhetik a zöldítés ügyét.

„A felelős gondolkodás fejlesztését minél korábban érdemes elkezdeni, ezért hívtuk életre az általános iskolákat célzó Cetelem Zöldsuli Programot. A legkisebbek nagyon fogékonyak, nagy lelkesedéssel vesznek részt a pályázásban. A nyertes iskolákban az őszi ültetés pedig igazi közösségi esemény: tanár, diák, szülő együttes erővel ragad ásót, kapát, gereblyét, hogy közösen alakítsák ki az iskolai zöld területet. Ez nagy szerepet játszik abban, hogy a későbbiekben sajátjukként gondoskodjanak a létrehozott parkos, ligetes területről” – hangsúlyozta Balog Gábor, a Cetelem szóvivője.  

A megemelt támogatási keret mellett az idei év további újdonsága az Ökotudatos Suli Különdíj is, melyet a program szakmai együttműködő partnere, a National Geographic Magyarország ajánlott fel. Az örökös magazin-előfizetést az az iskola fogja megkapni, amelynek a pályázatában a fenntarthatóság a legnagyobb hangsúlyt kapja.

„A National Geographic Társaság célja: tettekre indítani az embert, hogy őrizze meg a Földet. A magyar szerkesztőség is ezt az elvet követi. Úgy a munkahelyünkön, mint a magánéletben mindannyian fontosnak tartjuk környeztünk védelmét. Bízunk benne, hogy a Zöldsuli pályázat támogatásával hozzájárulunk, hogy a jövő generációi megtanulják óvni bolygónkat, hogy még sokáig élvezhessék e csodálatos Földet” – tette hozzá ifj. Vitray Tamás, a National Geographic Magyarország vezető szerkesztője.

A Cetelem Zöldsuli Program idei nyerteseinek kihirdetésére 2013. május 17-én kerül sor.

A Cetelem Zöldsuli Program kisfilmje az alábbi linkre kattintva tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=Ex5PgZ_W5h8

További információk a Cetelem Zöldsuli Program Facebook oldalán: https://www.facebook.com/cetelemzoldsuli

Olvasna még a témában?

Szimpatika akció

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Kvíz

Olvassa el a Szimpatika magazint és válaszoljon a kérdésekre!

Tematikus kvíz

Böngésszen a honlap cikkei között és válaszoljon a kérdésekre!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!