Tavaszi megújulás, avagy a kerecsendapáti polgármester beszéde

2013. 04. 07.
Szerző: Sallai Ervin
Nagy szeretettel köszöntök mindenkit a falugyűlésen abból az alkalomból, hogy megkaptuk az Európai Falu minősítést, még ha ez az európaiság a lakosságon nem is látszik. Március a megújulás hónapja. Ahogy a természetben új hajtásokat hoz a tavasz, úgy újul meg szűkebb pátriánk, Kerecsendapáti is. Természetesen az átláthatóság jegyében szeretnék minden kedves választópolgáromnak beszámolni Apáti vívmányairól.

Örömmel jelenthetem, hogy főként uniós forrásokból 37 millió forintért beindult az e-napló program. Így a szülők otthon, a számítógépről megtudhatják, milyen jegyet kapott a gyerek az iskolában.


Bár Klárika szerint régen elég volt az e-llenőrző, oszt az nem került, csak húsz forintba. De ne vitatkozzunk azon, mi mennyibe került! Úgyis megszüntették a faluban az iskolát már vagy nyolc éve. Majd ha megint lesz egyszer iskola – hát az e-napló már kész. A közösség számára nagy lépés, hogy Kerecsendapáti múlt hét óta fönt van a fészbukkon, bár a Koleszár család még mindig nem lájkolta. Állítólag azért, mert Kiszorgyán Magdi néni olyan csücsörítős, bikinis képet posztolt „Ezerrel bulizunk a nyugdíjasklubban” címmel, hogy kigyulladt tőle a wifi rúter a fáskamrában. Na, mindegy. Lényeg, hogy a modernizáció az első hóvirágokkal együtt megjelent, és bár nem volt olcsó, megéri az a 62 rajongó. A rajongásról jut eszembe – idén a polgármesteri hivatal e-mailben küld virág helyett Coelho-idézetet nőnapra a hölgyeknek. Akinek nincs drótpostafiókja, kérem, jelezze a jegyzőnél. Nekik a hivatalsegéd kidobolja az idézetet a kertkapujukban.

Más. Büszkén jelenthetem, hogy a „Híd város és vidék között” program keretében a főváros nyolcadik kerületének informatikai szakembereivel wii-re és playstationre is lefejlesztettünk egy késelős programot, hogy a gyerekek ne csak tespedjenek a tévé előtt. Így kiválóan elsajátíthatják a bicskázás alapjait, mire kikerülnek a nagybötűs életbe – az alsó tagozat után.

Nos, mi is van még? Sajnos a modernizációs beruházások miatt kátyúzásra már nem maradt pénz, de minden egyes kátyút külön GPS-koordinátával láttunk el. A kátyútérkép mobilapplikációként letölthető a kerecsendapati.hu oldalról. A kedvencek közé alapban telepítettük a 4672-es számú italkereskedést és a gazdaboltot.

Érkezett persze panasz, miszerint a templom mellett akkora kráter van a murvás úton, hogy elnyelte a Family Frost-os kocsit, és kötéllel kell felhúzni a sztracsatella fagyit. No de, ahogy a tavaszi napfény sem egyszerre süt be az összes porta ablakán, a falu megújulása sem következhet be egyszerre. Addig is, míg az utakra is sor kerül, kedves ajándék a lakosságnak, hogy honlapunkról ingyen letölthető a népszerű „Szólj anyádnak, hozzon pénzt” – Family Frost-induló – mobilcsengőhangként.

Végül pedig egy igazán népszerű újítás: a kirándulók örömére tudatom, hogy a lila túra útvonalon a szürrealista szökőkút mellett holnap új létesítményt avatunk. Elkészült a digitális pálinkafőző üzem. Az egyik végén beöntjük a cefrét, a másikon meg minden emberi beavatkozás nélkül ott okádik Marci bá'. Köszönöm figyelmüket.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!