Idén már egy tucatnyi iskola borulhat zöldbe

Szerző: Szimpatika
Ismét indul a népszerű iskolazöldítési pályázat: idén már egy tucatnyi iskola varázsolhat élettel teli, zöldellő ligetet a szürke, kietlen udvarok helyére. A Cetelem és a National Geographic április 15-ig várja a hazai általános iskolák zöldítési pályázatait. Az internetes közönségszavazással, illetve a szakmai zsűri által kiválasztott nyertesek egyenként 500 ezer forintos támogatásból teremthetnek élhetőbb, inspirálóbb környezetet diákjaik számára.

A Cetelem immár harmadik alkalommal hirdeti meg népszerű iskolazöldítési pályázatát, melyhez idén együttműködő szakmai partnerként a National Geographic magazin is csatlakozott. Az elmúlt két évben közel 300 általános iskola küldte be parkosítási terveit: közülük 20 ma már a támogatásból kialakított, hívogató „álomligettel” teszi színesebbé a mindennapokat. A pályázatra jelentkező iskoláknak rövid tervet kell készíteniük arról, hogy az iskola mely területét szeretnék üdítően zöld ligetté alakítani, és ezt milyen módon valósítanák meg.


Idén is lesz netes szavazás

Az összes beérkező és érvényes pályázat részt vesz majd az internetes közösségi szavazáson: a nyertesek számának feléről születik így döntés. A fennmaradó helyek díjazottjait a Cetelem és a National Geographic munkatársaiból álló szakmai zsűri választja ki a pályázatok minősége, tartalma, illetve részben az iskola rászorultsága alapján.


12+1 díjazott pályázó

A korábbi évek kiírásaihoz képest idén több új elemmel is bővült a Zöldsuli Program. A zöldíteni vágyó iskoláknak külön jó hír, hogy a Cetelem a korábbi években szétosztott keretet megemelve idén hatmillió forintot biztosít, így 10 helyett már 12 iskola zöldítési terveinek megvalósítására nyílik lehetőség. További újításként meghirdetésre kerül idén az Ökotudatos Suli Különdíj is, melyet az az iskola kaphat meg, amelynek a pályázatában a környezettudatos gondolkodás erősítése, a fenntarthatóságra való odafigyelés növelése a leghangsúlyosabban megjelenik. A Különdíjjal jutalmazott pályázó örökös National Geographic magazin előfizetésben részesül.

A pályázatokat a szervezők 2013. április 15-ig várják, bővebb információ és jelentkezés a pályázatra a program internetes oldalán: www.cetelemzoldsuli.hu.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!