Diszkóvágás

2013. 02. 11.
Szerző: Sallai Ervin
|
Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Olyan még nem volt, hogy Kerecsendapátiban elmaradt volna a januári disznóvágás. Illetve az öregek rebesgetik, hogy 45-ben el akartak hajtani egy 150 kilós hízót málenykij robotra. De Fehér Gyuszkó bácsi fondorlattal az éj leple alatt kicserélte a teherautón a gyesznyót az amúgy külsőre a jószágra rendkívül hasonlatos apósára, Dörbényi tatára. Végül is másfél mázsa ez is, az is. Dörbényi tata végül 63-ban jött haza orosz feleséggel, azóta Apátiban ruszli is jár a hurka mellé – de ez most mindegy. A lényeg, hogy idén sötét fellegek gyülekeztek a rituális cocakergetés fölött.

Történt ugyanis, hogy Karancsi Zoli ügyeskedése folytán hogy, hogy nem, luxus wellness-hétvégét nyert a falunak pont a tor idejére. Elindult hát az egész falu kocsmárostul, papostul, bábástul a közeli bihargesztesi élményparkba kipihenni az óév fáradalmait.


Karancsi Zolit is elengedte a büntetésvégrehajtás szigorú parancsnoka házi őrizetéből némi hurka-kolbász ígéretével. Hogy kerüljék a feltűnést, Nudlit, a disznót pálinkás kenyérrel elbódítva az anyósülésre ültették virágos otthonkában és fekete fejkendőben. Nem is szúrt szemet az élménypark sorompójánál a biztonsági őröknek, sőt, jóval kulturáltabbnak tűnt, mint a többiek.

A hétvégéhez persze számos exkluzív szolgáltatás is járt, amelyet a kerecsendiek becsülettel igénybe is vettek, teljes létszámban. Így történhetett meg, hogy Nudli disznó nem csak egy ájurvédikus masszázst kapott levágása előtt, de kipróbálta a csúszdaparkot is. A sokat próbált személyzet fel sem kapta a fejét, amikor a hízó egyberészes fürdőruhában és rózsás úszósapkában velőtrázó visítással lecsúszott Prekop Tónival együtt a kamikaze csúszdán. Hanem a szaunát már nem hagyták neki kipróbálni, mert még kiizzad belőle a zsír, oszt oda az abált szalonna.

A svédasztalos vacsora után, ahol Nudli jóval szerényebben fogyasztott, mint a szomszéd asztalnál ülő nagyvállalat marketingesei, a kerecsendapátiak visszavonultak lakosztályaikba, hogy korai alvással készüljenek a másnap reggeli eseményekre.

Hajnal négykor, amikor az élménypark többi lakója elégedetten hunyta álomra a szemét a csapatépítőn szerzett friss partnere ágyában, az apátiak már túl voltak az első öt feles törkölyön. Nudli háza ideálisnak bizonyult a disznóvágáshoz. Bár a márványpadlón elcsúsztak néha a cocát üldöző bakancsos lábak, végül sikerült beszorítani a disznót a medence és a jakuzzi közé. Hogy az ilyenkor természetes zajokat („hagyd, majd én!”; „hol a kötél, húzzad!”; „ejsze, de böszme nagy, szúrjad már!”) elfedjék, a lakosztály 5.1-es Dolby Surround házimozirendszerén felcsavarták a hangot, hogy csak úgy harsogott Kadlott Karcsitól a „Bocsássa meg nekem a világ”. A sokkoló sajnos otthon maradt, de Zsiga Laci egy „Sokkoló? Unijós buzeránsság!” felkiáltással hozott egy kenőkést a beépített konyha fiókjából, és megbökte a gyesznyót az infraszaunában.

Kicsit bizarr látvány volt a jószág, ahogy utolsókat szuszog a mentolos-csokoládés arcpakolásában, de a kerecsendiek nem tétlenkedtek. A leeresztett jakuzzit megrakták szalmával, és már pörzsölődött is Nudli vidáman, míg a kieresztett vér az ebédlőasztalon várta sorát a japán minimál stílusú porcelán levesestálban.

Mire lapáttal, kefével sikerült fehérre vakarni, már jócskán fogyott a szilvából is pár liter, és a lejátszóban is felharsant MC Tekknőtől a Böllér Rap. Az asszonyok igényesen, szépen kimosták a belet a hidromasszázs zuhanyzóban, ezalatt Karancsi Zoliék bekeverték a tölteléket a turbószolárium mélyedésében. Prekop Tóni meg is jegyezte, hogy könnyebb így a szoláriumban keverni, mert az UV-fényben jól látszik, ha nem egyenletesen oszlott el a fűszer.

Így folyt békességben a tor. Mire a szomszéd házban a menedzserek felébredtek a „Kék a szeme” kezdetű gyönyörű nótára, és megbeszélték az ágyukban talált kollégákkal, hogy csak tévedés volt az egész, Kerecsendapáti népe már vígan falta a hurkát-kolbászt és a szauna kövén sült vért, toroskáposztával.

Mindenki elégedett volt. Kicsekkoláskor az élménypark recepciósa örült a nagy borravalónak, a falusiak meg hazafelé arról beszélgettek a wellnessen felbuzdulva, hogy jövőre sítúrán vagy raftingon kellene malacot vágni. Csak Zsiga Bori kesergett, hogy szegény Nudli feje elveszett, pedig be jó lett volna a kocsonyába. Persze nem veszett az el – ott volt a bejárati ajtótól balra, a fogason – a pörzsöléskor ráolvadt mentolos-csokoládés arcpakolásban. Így találta meg a takarítónő. Sikolyát elnyomta a Dolby Surroundból még mindig harsogó Lagzi Lajcsi.

#KORONAVÍRUS

Regisztrált fertőzött:
3 841
Aktív eset:
1 300
Gyógyult:
2 024
Elhunyt:
517
Karanténban:
10 763
Mintavétel:
180 152
Magyarországi adatok – Legutolsó frissítés dátuma: 2020.05.29. 07:20

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Májusi akció

Neogranormon kenőcs

25 g

1 400 Ft

56 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Cationorm® műkönny szemcsepp

10 ml

2 535 Ft

253,5 Ft/ml
Gyógyászati segédeszköz*

Flebaven 1000 mg tabletta

60 db

4 565 Ft

76,1 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Smecta® 3 g por szuszpenzióhoz

10 db

1 070 Ft

107 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Zovirax DUO 50 mg/g és 10 mg/g ajakherpesz krém

2 g

2 020 Ft

1010 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Ophylosa® oldatos szemcsepp

10 ml

1 520 Ft

152 Ft/ml
Orvostechnikai eszköz*

Sperti Preparation H® végbélkúp

12 db

2 590 Ft

215,8 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Apranax Dolo 100 mg/g gél

100 g

1 970 Ft

19,7 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Idelyn Beliema® Effect hüvelytabletta

10 db

3 400 Ft

340 Ft/db
Gyógyászati segédeszköz*

Normaflore belsőleges szuszpenzió

20×5 ml

2 410 Ft

24,1 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Nurofen® Rapid Forte 400 mg lágy kapszula

20 db

2 250 Ft

112,5 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtabletta

30 db

1 740 Ft

58 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Salvequick® Aqua Resistant vízálló sebtapasz

28 db

680 Ft

24,3 Ft/db
Orvostechnikai eszköz*

Fenistil 1 mg/g gél

50 g

2 240 Ft

44,8 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Nicorette® Quickspray 1 mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray

1 adagoló tartály

3 970 Ft

3970 Ft/adagoló tartály
Vény nélkül kapható gyógyszer

Béres Szemerő Lutein Forte filmtabletta

90 db

6 530 Ft

72,6 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény**

Blend-a-dent extra erős protézisrögzítő krém

47 g

1 240 Ft

26,4 Ft/g
Orvostechnikai eszköz*

Diclac® Dolo 50 mg/g gél

100 g

2 220 Ft

22,2 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Voltaren Dolo 25 mg bevont tabletta

20 db

1 970 Ft

98,5 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!
* A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!
** Étrend-kiegészítő, nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Hírlevél feliratkozás

A hírlevélküldő szolgáltatás – rajtunk kívülálló okok miatt – nem támogatja a Freemail-es és Citromail-es címeket, hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

Aktuális magazinunk

Magazin címlap Már elérhető a a Szimpatika magazin 2020. márciusi száma!

Ingyenes magazinunkat a képre kattintva töltheti le!
A korábbi számokat ide kattintva érheti el