Diszkóvágás

2013. 02. 11.
Szerző: Sallai Ervin
|
Olyan még nem volt, hogy Kerecsendapátiban elmaradt volna a januári disznóvágás. Illetve az öregek rebesgetik, hogy 45-ben el akartak hajtani egy 150 kilós hízót málenykij robotra. De Fehér Gyuszkó bácsi fondorlattal az éj leple alatt kicserélte a teherautón a gyesznyót az amúgy külsőre a jószágra rendkívül hasonlatos apósára, Dörbényi tatára. Végül is másfél mázsa ez is, az is. Dörbényi tata végül 63-ban jött haza orosz feleséggel, azóta Apátiban ruszli is jár a hurka mellé – de ez most mindegy. A lényeg, hogy idén sötét fellegek gyülekeztek a rituális cocakergetés fölött.

Történt ugyanis, hogy Karancsi Zoli ügyeskedése folytán hogy, hogy nem, luxus wellness-hétvégét nyert a falunak pont a tor idejére. Elindult hát az egész falu kocsmárostul, papostul, bábástul a közeli bihargesztesi élményparkba kipihenni az óév fáradalmait.


Karancsi Zolit is elengedte a büntetésvégrehajtás szigorú parancsnoka házi őrizetéből némi hurka-kolbász ígéretével. Hogy kerüljék a feltűnést, Nudlit, a disznót pálinkás kenyérrel elbódítva az anyósülésre ültették virágos otthonkában és fekete fejkendőben. Nem is szúrt szemet az élménypark sorompójánál a biztonsági őröknek, sőt, jóval kulturáltabbnak tűnt, mint a többiek.

A hétvégéhez persze számos exkluzív szolgáltatás is járt, amelyet a kerecsendiek becsülettel igénybe is vettek, teljes létszámban. Így történhetett meg, hogy Nudli disznó nem csak egy ájurvédikus masszázst kapott levágása előtt, de kipróbálta a csúszdaparkot is. A sokat próbált személyzet fel sem kapta a fejét, amikor a hízó egyberészes fürdőruhában és rózsás úszósapkában velőtrázó visítással lecsúszott Prekop Tónival együtt a kamikaze csúszdán. Hanem a szaunát már nem hagyták neki kipróbálni, mert még kiizzad belőle a zsír, oszt oda az abált szalonna.

A svédasztalos vacsora után, ahol Nudli jóval szerényebben fogyasztott, mint a szomszéd asztalnál ülő nagyvállalat marketingesei, a kerecsendapátiak visszavonultak lakosztályaikba, hogy korai alvással készüljenek a másnap reggeli eseményekre.

Hajnal négykor, amikor az élménypark többi lakója elégedetten hunyta álomra a szemét a csapatépítőn szerzett friss partnere ágyában, az apátiak már túl voltak az első öt feles törkölyön. Nudli háza ideálisnak bizonyult a disznóvágáshoz. Bár a márványpadlón elcsúsztak néha a cocát üldöző bakancsos lábak, végül sikerült beszorítani a disznót a medence és a jakuzzi közé. Hogy az ilyenkor természetes zajokat („hagyd, majd én!”; „hol a kötél, húzzad!”; „ejsze, de böszme nagy, szúrjad már!”) elfedjék, a lakosztály 5.1-es Dolby Surround házimozirendszerén felcsavarták a hangot, hogy csak úgy harsogott Kadlott Karcsitól a „Bocsássa meg nekem a világ”. A sokkoló sajnos otthon maradt, de Zsiga Laci egy „Sokkoló? Unijós buzeránsság!” felkiáltással hozott egy kenőkést a beépített konyha fiókjából, és megbökte a gyesznyót az infraszaunában.

Kicsit bizarr látvány volt a jószág, ahogy utolsókat szuszog a mentolos-csokoládés arcpakolásában, de a kerecsendiek nem tétlenkedtek. A leeresztett jakuzzit megrakták szalmával, és már pörzsölődött is Nudli vidáman, míg a kieresztett vér az ebédlőasztalon várta sorát a japán minimál stílusú porcelán levesestálban.

Mire lapáttal, kefével sikerült fehérre vakarni, már jócskán fogyott a szilvából is pár liter, és a lejátszóban is felharsant MC Tekknőtől a Böllér Rap. Az asszonyok igényesen, szépen kimosták a belet a hidromasszázs zuhanyzóban, ezalatt Karancsi Zoliék bekeverték a tölteléket a turbószolárium mélyedésében. Prekop Tóni meg is jegyezte, hogy könnyebb így a szoláriumban keverni, mert az UV-fényben jól látszik, ha nem egyenletesen oszlott el a fűszer.

Így folyt békességben a tor. Mire a szomszéd házban a menedzserek felébredtek a „Kék a szeme” kezdetű gyönyörű nótára, és megbeszélték az ágyukban talált kollégákkal, hogy csak tévedés volt az egész, Kerecsendapáti népe már vígan falta a hurkát-kolbászt és a szauna kövén sült vért, toroskáposztával.

Mindenki elégedett volt. Kicsekkoláskor az élménypark recepciósa örült a nagy borravalónak, a falusiak meg hazafelé arról beszélgettek a wellnessen felbuzdulva, hogy jövőre sítúrán vagy raftingon kellene malacot vágni. Csak Zsiga Bori kesergett, hogy szegény Nudli feje elveszett, pedig be jó lett volna a kocsonyába. Persze nem veszett az el – ott volt a bejárati ajtótól balra, a fogason – a pörzsöléskor ráolvadt mentolos-csokoládés arcpakolásban. Így találta meg a takarítónő. Sikolyát elnyomta a Dolby Surroundból még mindig harsogó Lagzi Lajcsi.

Októberi akció

Otrivin Rapid Menthol 1 mg/ml oldatos orrspray

10 ml

1 870 Ft

187 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Actival Extra filmtabletta

120 db

4 700 Ft

39,2 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Diclac® Dolo 50 mg/g gél

50 g

1 330 Ft

26,6 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Béres C MAX 1500 mg RETARD filmtabletta csipkebogyó kivonattal + 3000 NE D3-vitamin

90 db

3 780 Ft

42 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény*

Magne B6® bevont tabletta

50 db

1 950 Ft

39 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Neogranormon kenőcs

25 g

1 340 Ft

53,6 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Patikárium Multivitamin 50+ tabletta

60 db

1 640 Ft

27,3 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény*

Oscillococcinum® gólyócskák

10×3 adag

6 260 Ft

208,7 Ft/adag
Vény nélkül kapható homeopátiás gyógyszer

Advil® Ultra Forte lágy kapszula

16 db

1 900 Ft

118,8 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Cetebe 500 mg retard kemény kapszula

120 db

3 800 Ft

31,7 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Imodium® 2 mg kemény kapszula

20 db

1 180 Ft

59 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Béres Csepp Extra® belsőleges oldatos cseppek

30 ml

1 350 Ft

45 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Mucopront 50 mg/g szirup

200 ml

1 690 Ft

8,5 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Neo Citran Max köptetővel por belsőleges oldathoz

10 db

2 530 Ft

253 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Eurovit® Oliva-D 2200 NE kapszula

60 db

2 460 Ft

41 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény*

ACC Instant 600 mg belsőleges por

10 db

2 300 Ft

230 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Ocuvite® LUTEIN forte tabletta

30 db

2 960 Ft

98,7 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény*

Sperti Preparation H® végbélkúp

12 db

2 450 Ft

204,2 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Tantum Verde® menta 3 mg szopogató tabletta

20 db

1 690 Ft

84,5 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Cataflam Dolo 25 mg bevont tabletta

20 db

1 900 Ft

95 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

LINEX® FLORA élőflórát tartalmazó kapszula

14 db

1 750 Ft

125 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény*

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

* Étrend-kiegészítő, nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Hírlevél feliratkozás

A hírlevélküldő szolgáltatás – rajtunk kívülálló okok miatt – nem támogatja a Freemail-es és Citromail-es címeket, hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

Aktuális magazinunk

Magazin címlap Megjelent a Szimpatika magazin 2019. októberi száma!

Ingyenes magazinunkat kérje gyógyszerészétől a Szimpatika emblémával ellátott gyógyszertárakban! A korábbi számokat ide kattintva érheti el