Szegénységben még fontosabb a pozitív gondolkodás

2009. 05. 15.
Szerző: Szimpatika
Egy nemrég készült felmérés ismét bebizonyította, hogy mennyire fontosak a pozitív gondolatok a testi egészség szempontjából. Még a nélkülözés sem tesz annyira rosszat az egészségnek, mint a negatív érzelmek.
A Kansasi Egyetem pszichológusai 140 ország 150 ezer lakója között végzett kérdőíves felmérést. A résztvevők beszámoltak érzéseikről, a boldogságról, élvezetről, aggodalomról és szomorúságról. Leírták testi problémáikat, például a fájdalmat és fáradtságot, de válaszoltak az alapvető igényeket, élelmüket, hajlékukat, személyi biztonságukat érintő kérdésekre is. Arra is kerestek választ, hogy olyan nyomasztó terhek, mint az élelem és a hajlék hiánya, hogyan alakítják az érzelmek a testi egészséget.
Az eredmények szerint a pozitív érzelmek egyértelműen kapcsolatot mutattak a jobb egészséggel még akkor is, ha az embereknek szükségleteikben is hiányt szenvedtek. És ugyanígy a negatív érzelmek megbízható előjelei voltak a rosszabb egészségnek.

Az érzelmek és a testi egészség közötti kapcsolat erősebb volt, mint az egészség és az alapvető emberi szükségletek közti összefüggés. Magyarán az otthon és megfelelő mennyiségű élelem nélkül élőknél is javították az egészséget a pozitív érzelmek. Ez az összefüggés éppen a legszegényebb országokban mutatkozott meg legjobban.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!