Tízből kilenc újévi kívánság anyagi természetű

2013. 01. 13.
Szerző: Szimpatika
Bár azt mondják, hogy az igazán fontos dolgokat, így a szeretetet, az egészséget, a boldogságot nem lehet pénzen megvenni, ez csak részben igaz. Hiszen manapság bizony előfordulhat, hogy egészségünk azon múlik, időben meg tudjuk-e venni, azokat a készítményeket, és kifizetni azokat a szolgáltatásokat, amelyek gyógyulásunkat biztosítják. S bár a boldogság nem árucikk, pénz hiányában eléggé boldogtalannak tudjuk érezni magunkat.

Ezért lehet, hogy bár a legjobb dolgok ingyenesek, mégis sokan egyetértenek a Beatles dalából megismert sorral, amely szerint: „Money, That’s What I Want.” Az embereknek több mint a fele (55%) a pénzügyi helyzetén szeretne idén javítani. A 49 évesnél fiatalabbak esetén ez az arány 58%, míg a náluk idősebbeknél 44%. Mi magyarok átlagosan 68%-ban érezzük ezt fontosnak.

Nemzetközi szinten a válaszadók mindössze 16%-a szeretne több időt együtt tölteni a családjával. A jobb egészségi állapot elérését a megkérdezettek 14%-a, valamilyen külföldi utazás megvalósítását pedig 12%-a tartja fontosnak. Igaz, a kedvezőbb anyagi helyzet minden más kívánságot is elérhetővé tesz, de az is lehet, hogy csupán pénzéhesek vagyunk. Illetve előfordulhat, hogy amikor a közösségi média csatornáin keresztül arról értesülünk, hogy mások miket vásároltak és hol töltötték szabadságukat, egyre inkább szembesülünk azzal, hogy ezeket a dolgokat mi nem engedhetjük meg magunknak.

forrás: Sonda Ipsos

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!