Nemcsak a nők biológiai órája ketyeg

2009. 04. 17.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szerző: Szimpatika
Eddig az orvosok leginkább csak arról beszéltek, hogy az anya kora hogyan befolyásolja a születendő gyerek egészségét. Most azonban kiderült, hogy a férfiakban ketyegő biológiai óra is hatással van a születendő gyerek intelligenciájára.
Azoknak a férfiaknak, akik eddig halogatták az apává válást, azt is meg kell fontolniuk, hogy ez a döntésük leendő gyermekük intelligenciájának rovására is mehet. Egy kísérletben 33 000 1959 és 1965 között született gyereket vizsgáltak meg. Tesztekkel mérték intelligenciájukat születésük után, négyévesen és hétévesen. Kiderült hétéves korukra azoknál a gyerekeknél bizonyos fokú lemaradást tapasztaltak, akiknek édesapjuk idősebb korban vált apává. A húsz éves koruk körül apává vált férfiak csemetéinek körében átlagosan 106,8 pontos IQ-t mértek, ezzel szemben átlagosan 100,7 lett azoknak az IQ-ja, akik akkor születtek, amikor apjuk már betöltötte az 50 évet. Kimutatták azt is, hogy az apa kora növeli az olyan mentális betegségek kialakulásának esélyét is, mint a skizofrénia, vagy az autizmus.

„ A férfiak biológiai órája ugyanúgy ketyeg” – mondta Dr. Mary Cannon, aki azzal magyarázta az eredményeket, hogy a férfiak spermái idősebb korukban már nem olyan „jó minőségűek”, és gyakoriak a mutációk is az idősebb férfiak spermáinál. Ezért nem elég csak a nőknek odafigyelni, hogy milyen korban vállalnak gyereket, az apák korának is nagy szerepe van abban, hogy milyen is lesz az utód.

Olvasna még a témában?

Szimpatika akció

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Kvíz

Olvassa el a Szimpatika magazint és válaszoljon a kérdésekre!

Tematikus kvíz

Böngésszen a honlap cikkei között és válaszoljon a kérdésekre!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!