Példátlan orvosi akció Magyarországon, új módszer az életmentésre

2012. 11. 29.
Szerző: Szimpatika
A Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Intézetében egy négynapos újszülött életét mentette meg azzal, hogy vérét - dialízissel- megtisztították a benne felhalmozódott méreganyagoktól.
Ilyen kezelést, ilyen pici babánál még sohasem végeztek Magyarországon. Az újszülött anyagcsere betegséggel jött világra Debrecenben.

Orvosai már a második napon észrevették, hogy szervezetében méreganyag termelődik, ami súlyosan károsíthatja az idegrendszerét. A beavatkozás előtt országos szakmai konzultációt tartottak az orvosok, és az azonnali dializis mellett döntöttek.

A beavatkozáson sikeresen túl vagyunk, és az újszülött is sokkal jobb állapotban van - mondta a Híradónak Dr. Balla György a DEOEC Gyermekgyógyászati Intézet igazgatója. A Magyarországon egyedülálló kezelést 45 szakember közös munkája tette lehetővé. Sebészek, ideggyógyászok, altatóorvosok, radiológusok és nővérek közösen dolgoztak. Az újszülött dializálásához szükséges speciális orvosi szett Németországból érkezett.

A kisfiú szervezete jól reagált a beavatkozásra, jelenleg az intenzív osztályon ápolják. Orvosai szerint még hosszú gyógykezelés vár rá.

Forrás: Hirado.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!