Az „örök fiatalság” három alappillére. A méregtelenítés alapkérdése

Szerző: Szimpatika
Alexis Carrel 1912-ben kapott Nobel-díjat. A szervek transzplantációja érdekelte, és egy érdekes felfedezést tett. Állati szerveket helyezett fiziológiás oldatba, az oldatot kellőképpen áramoltatta a szervben és a szervet körülvevő közegben. Például csirkeszívvel kísérletezve azt kapta, hogy a szív bármennyi ideig életben tartható.

A csirkeszívet több mint 30 évig tartotta életben. Az egyébként csak néhány évig élő baromfi szíve bármeddig életben tartható, ha állandó cirkulációt tartunk fenn a szív sejtjei körül. Tehát a sejtek önmagukban nem öregszenek! A körülötte lévő, salakanyagokkal telítődő folyadék nem tudja sejteknek odaszállítani a táplálékot és oxigént, valamint onnan elszállítani a keletkezett salakanyagokat. Ha a környező folyadékot állandóan cseréljük és tápanyagokkal ellátjuk, a sejtek rendkívül sokáig élhetnek. Tehát, az örök élet titka a rendszeres és alapos salaktalanítás (divatos szóval: méregtelenítés). Az öregedésünknek ugyanis egyetlen oka van: a salakosodás, a mikro-cirkulációs csatornák elszennyeződése! Úgy látszik, a géneknek közvetlen szerepe nincs az öregedési folyamatoknál. (Lehet, hogy a telomerek rövidülése is egy következmény, nem pedig a fő ok.)

Mennyi vizet igyunk naponta?

Először nézzük meg, hogy a víz mennyiségének növelésével növelhető-e a salaktalanítás foka? A válasz: nem. Ha a sejt közötti járatok bedugultak a salakanyagoktól, akkor ezek a salakanyagok nem fognak eljutni a véredényrendszerbe sem, vagyis nem fogunk tőlük semmi módon megszabadulni. Képzeljük el, hogy a szűk utcákban dugók keletkeznek és autóval szeretnénk onnan kijönni, nem fog sikerülni addig, míg a dugókat meg nem szüntetjük, a főutcán hiába zavartalan a közlekedés. Tehát nincs nagyon értelme sok vizet innunk, míg meg nem szüntetjük a sejt közötti járatokban a „salak dugókat”.

Milyen vizet igyunk, ha salaktalanítani akarunk?

Ha a salaktalanítás helyes módszerét akarjuk megtalálni, akkor azzal kell foglalkoznunk, hogy milyen vizet igyunk.  Ha a szűk sejt közötti járatokba vizet szeretnénk eljuttatni a salakanyagok oldása miatt, akkor olyan vízzel kell táplálni a véredényrendszert, ami kevés oldott anyagot tartalmaz.

Milyen vízben van a legkevesebb oldott anyag? Desztillált vizet igyunk, ha salaktalanítunk? Elméletileg igen! De a gyakorlatban nem ez a legjobb megoldás. Miért? Mert a gyakorlatban a desztillált víz nem tartalmaz semmiféle oldott iont sem. A salakanyagot viszont nem elég feloldani, de el is kell szállítani a „helyszínről”. Ehhez viszont kellenek az ionok! De miért?

Salaktalanítás (méregtelenítés) a vékonybélen keresztül

A vékonybélben történik a zsírok és a fehérjetartalmú ételek emésztése. Ide ömlenek be a bázikus epesavak, amelyek a zsírokat emulgeálják, vagyis sok szappan, micellákba burkolt zsírszemcse keletkezik. A szappanokat ismerjük, mint felületaktív anyagokat, a ruhák mosásánál, „salaktalanításánál”, évszázadok óta használták nagyanyáink-szépanyáink. Ők úgy készítették a szappant, hogy a disznóölésnél megmaradt zsiradékokat hamuval (ami sok bázikus káliumot tartalmaz) összefőzték, majd hozzáadtak sót, így a szappan kicsapódott és leülepedett az üst aljára. Hogy szappanok keletkezzenek, kellenek az alkáli ionok, nátrium vagy kálium.

A szappanoknak a vékonybélben kettős szerepük van. Egyrészt a szappanokból készült micellák át tudnak jutni a bélfalon, így segítenek a tápanyagok felszívódásában. Másrészt a bélbolyhok kapillárisaiból, a vérből, képesek kivinni a micellákba burkolt salakanyagokat. A salakanyagok bélen keresztül történő eltávolításának mechanizmusa tehát a következő. A salakanyagok közelébe férkőző víz feloldja a salakot, az a véráramba kerül, a vékonybél bélbolyhaiban lévő kapillárisokból a szappanok átviszik a bélbe, dehogy ne kerüljenek vissza újra a vérbe, kell valami a bélben, ami megköti a szappanokba burkolt salakot. Ezek a valamik a nagy abszorpciós képességű rostok! Vagyis a rostok kihagyhatatlan elemei a salaktalanításnak! A salakanyagok tehát a rostokhoz kötve, a székletünkkel hagyják el a testünket.

Nézzük meg, hogy jók-e az ásványvizek a salaktalanításra?

Minél több a vízben az oldott anyag, annál rosszabb oldószer. A vízmolekulák annál kevésbé tudnak kiszabadulni az oldatból minél több az oldott anyag benne. Vagyis a szűk sejt közötti járatokba jóval kevesebb vízmolekula fog bejutni, hogy ott a salakból készült blokkokat feloldja és továbbszállítsa. A vékonybélbeli szappankészítéshez kellenek az ionok, de túl sok nem jó, mert akkor kicsapja, vagyis tömör plakkot képez, ahelyett, hogy szappanmicellákként oldanák a salakanyagokat. Mivel az ásványvizekben általában magas ásványi anyag mennyiség van oldva, ezért a salaktalanítás céljára nem igazán felel meg. Sem abból a szempontból, hogy jó oldószere a salaklerakódásoknak, se nem jó szappanképző.

Újra visszatérünk az eredeti kérdésünkhöz, hogy milyen vizet igyunk, ha salaktalanítással hosszú egészséges életet szeretnénk élni?

A fő követelmény: ne legyen sok és ne legyen kevés ásványianyag-tartalma a salaktalanításra szánt ivóvíznek. Ezeknek a követelményeknek megfelel a gleccservíz, a betonciszternában összegyűjtött esővíz, a hatóságilag megvizsgált kútvíz és a fordított ozmózissal szűrt víz. Hogy miért kell betonciszternában összegyűjteni az esővizet? Az esővíz savas, ez a savasság a betonban megszűnik, mert abból kalciumot old ki. Tehát a betonnak kettős a szerepe: megszünteti a savasságot és kalcium iont visz a vízbe.

Milyen más módszerekkel növelhetjük a salaktalanítás mértékét?

Minden olyan módszer, amelyik növeli a sejtek között állományban a keringést, szokták ezt mikro-cirkulációnak is nevezni. Hogy növekszik a testünkben a mikro-cirkuláció, arról vesszük észre, hogy például melegebbek lesznek a végtagjaink.

Jómagam kétféle mikro-cirkulációt növelő módszert alkalmazok.

  1. Az egyik: a rendszeres intenzív testmozgás. Ekkor kétféle dolog zajlik, mindkettő fiatalít. Az izomsejtek, ha izommunkát végzünk, sok energiát használnak, akkor az izomsejtekben víz és széndioxid keletkezik. A keletkezett víz növeli a sejtek víztartalmát, vagyis fiatalít. (Minél fiatalabb egy sejt annál magasabb a víztartalma, feszesebb!) Ugyanakkor növekszik a vérkeringés intenzitása és a mikro-cirkuláció, ami javítja a salaktalanítást, tehát ezért fiatalít.
  2. A másik: a rendszeres fogyasztása a Mikrorostos Gélnek. Hát ez, hogy jön ide? Ez nagyon érdekes, mert először magamon vettem észre, hogy mikor Mikrorostos Gélt fogyasztottam, utána nem sokkal melegebb lettek a kezeim és lábaim. Később mások is megvizsgálták, és arra jutottak, hogy csökkenti a gél a vér viszkozitását, hígabb lesz. Ezek után mindenkinek, aki vérhígító gyógyszert szed, azt ajánlottam, hogy csak orvosi felügyelet mellett fogyassza a Mikrorostos Gélt. A gélnek is, így a rostos táplálkozásnak is szintén kettős a szerepe, mert a salakanyagok megkötése és eltávolítása a szervezetből sem képzelhető el rostok nélkül.

Láthatjuk, milyen egyszerű az örök fiatalság titka, csak három dologra kell odafigyelnünk:

  • igyunk „tiszta forrásból”alacsony ásványisó-tartalmú vizet (ne ásványvizet),
  • rendszeresen eddzük a testünket és
  • együnk rostos ételeket!

forrás Dr. Hummel Zoltán/ hummel.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!