Hátsérülést okozhat a túl nehéz iskolatáska

Szerző: Szimpatika
Mivel elkezdődött az iskola, a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a túl nehéz iskolatáska gyakran okoz hátsérülést a gyerekeknél. Több mint 13 700 öt és tizennyolc év közötti gyereket kezeltek egy év alatt csak Amerikában hátizsák okozta hátsérülés miatt.

Az Amerikai Ortopéd Sebészek Szövetségének (AAOS) szakértői ezért azt tanácsolják a szülőknek, hogy figyeljenek oda a kicsik testtartására, és ne várják meg, hogy hátfájást okozzanak a túl nehéz táskák.

"Ha helyes testtartással viselik az iskolatáskát, az segíthet, hogy elbírják a gyerekek az egész napra szükséges iskolaszereket" – mondta Dr. Melanie Kinchen, ortopéd sebész. A szakember szerint ugyanis a sérüléseket gyakran a túl nehéz táskák viselése és a helytelen testtartás okozza. "Először válasszunk a gyerek számára megfelelő méretű hátizsákot, de használhatunk úgynevezett gördülő táskát is, ami a hátizsák alternatívája lehet."

A szakemberek szerint az is fontos, hogy ne egy vállon hordják a gyerekek a táskát, valamint arra is figyeljünk, hogy a hevederek megfelelően szorosak legyenek. Ha van derékheveder, azt is használjuk.

Figyelmeztessük a kicsiket, hogy ha bármilyen fájdalmat éreznek, vagy akár zsibbadást, azonnal szóljanak. A piros foltok is figyelmeztetőek lehetnek.

A legjobb megoldás persze az, ha az iskolában a gyerekek saját szekrényt kapnak, és csak a legszükségesebb könyveket és füzeteket viszik haza.

 

Forrás: Medipress

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!