Javulhat a krónikus betegek helyzete

2012. 07. 29.
Szerző: Szimpatika
Augusztus 1-jétől kedvezően módosulnak a közgyógyellátásban részesülő betegek gyógyszerhez jutásának feltételei – írja a Magyar Hírlap.
A szabályozásnak most is az a lényege, hogy a közgyógykeretet – azt az összeget, ameddig havonta térítik az érintettek gyógyszerköltségeit – kizárólag olyan készítmények térítési díjához kapcsolódóan lehet megállapítani,
amelyek a legolcsóbbak, és szerepelnek a közgyógyellátás terhére felírható készítmények listáján.
Ezentúl lehetőség nyílik arra, hogy a beteg a gyógyszerész által ajánlott azonos hatóanyagú, de másik készítményt fogadja el. Ha ezzel túllépi a gyógyszerkeretét, a különbözetet neki kell állnia.
A Magyar Gyógyszerészi Kamara támogatja a változást. Hankó Zoltán elnök szerint így az érintetteknek nem kell gyógyszer nélkül távozniuk a patikából. Újabb változások várhatók a gyógyszerek köztámogatásában, és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár októberben ismét vaklicitet bonyolít le a gyártók között.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!