A férfiak koszosabbak és több fertőzést okozhatnak

Szerző: Szimpatika
Úgy tűnik, hogy a férfi nemcsak az erősebbik, hanem a piszkosabbik nem is. A kaliforniai San Diego Állami Egyetem tudósai ugyanis 90, férfiak vagy nők által használt irodát vizsgáltak át, és körülbelül 500 fajta baktériumot találtak, többségüket a férfiak irodáiban.

A kórokozók nagy része az emberi bőr felületéről, orrból, fülből vagy belekből származott, kisebb részük pedig cipőkről és ruhákról.

A legszennyezettebbek a telefonok és a székek voltak, de nagy mennyiségben voltak baktériumok a számítógépek billentyűzetén is. Dr. Scott Kelly, a kutatás vezetője az eredményeket azzal indokolta, hogy a férfiak a nőkhöz képest kevésbé higiénikusak, ritkábban mosnak például fogat, vagy kezet is. "A férfiak nem veszik olyan komolyan a higiéniát, pedig többet izzadnak, ami vonzza a baktériumokat" – tette hozzá a kutató. A tanulmány a PLoS ONE oldalain jelent meg


Forrás: Medicalonline/Medipress

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!