Hétvégi gyereknapi programok Budapesten

2012. 05. 26.
Szerző: Szimpatika
Animációs filmekkel, koncerttel, gyerekrajz- és játékkiállítással, kézműves foglalkozásokkal, mesékkel, játszóházzal és vásárral várják a gyerekeket szombattól Budapest több helyszínén.

Szombaton és vasárnap a Corvin és a Puskin moziban egésznapos színes gyereknapi programok lesznek. Bognár Szilvia Csintekerintő koncertjével kezdődik a kétnapos programsorozat a Corvin moziban, majd a Vuk című rajzfilmet vetítik le és az előcsarnokban megtekinthető a Vuk című gyermekrajz kiállítás is. Vasárnap Levente Péter Varázs-óra - Móka Miki zsebszínháza és Kacagó koncert lesz. A Fel! című Oscar-díjas amerikai animációs filmet és a Ludas Matyit is levetítik.

Szombaton a Puskin moziban a BonBon matiné mutatja be a Kacor királyt és A három kismalac című mesés zenejátékot és a gyerekek különböző hangszerekkel is megismerkedhetnek. A Kisvakond a városban és a Kisvakond és az autó című klasszikus cseh rajzfilmekkel szórakoztatják majd a legkisebbeket. Kisvakond címmel fotó- és gyermekrajz-kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők. Vasárnap a Kippkopp és a nyári hónapok címmel a Nefelejcs Bábszínház előadását láthatják, délután a Kisvakond nadrágja és a Kisvakond álmodik című rajzfilmeket játsszák. Mindkét nap mindkét helyszínen lesz kézműves-foglalkozás, arcfestés, lufihajtogatás és bohócelőadás - olvasható a Puskin mozi honlapján.

Szombattól hétfőig a Vajdahunyad várában a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Kaland-Vár játékkiállításán és vásárán a gyerekek megnézhetik, kipróbálhatják a játékokat, amelyeket meg is lehet vásárolni. A háromnapos programon lesz gipszfestés, arcfestés és óriás társasjáték is. A rajzfilmek kedvelőinek pedig animációs filmeket vetítenek. A belépés ingyenes - olvasható a www.kaland-var.hu oldalon.

Vasárnap az Orczy Kalandparkban egésznapos programokkal várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Lesz lufihajtogató bohóc, arcfestés, kreatív asztal, társasjáték, a legkisebbeknek játszóház és trambulin, de ajándékokat is kap minden felnőtt és gyermek - írják a kolyokbirodalom.hu oldalon.

Gyereknapi kavalkád lesz a Millenáris Parkban is vasárnap. Játék, jóga, kézműves foglalkozások, bemutatók és vásárosok valamint a "mindent járó malom" nevű kosaras körhinta várja a gyerekeket. A Nagyszínpadon az Alma együttes koncertjével és a Nyughatatlan Micó című dzsesszmesejátékkal nyitják meg a programsorozatot. A Magyar Rádió családi koncertsorozatának nyárköszöntő előadását, A brémai muzsikusok című zenés mesét adják elő. A Kacor király és A három kismalac című mesét Lukácsházi Győző mutatja be a BA-LU EUforikusok közreműködésével. A Disney-színpadon ringató foglalkozás lesz Hazay Tímeával, majd a Kolompos zenekar játszik, a Szegedi Miniszínház Az ördög három aranyhajszála című mesét adja elő. Zárásként a Csillagszemű táncegyüttes előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A programok ingyenesen látogathatók - olvasható a millenaris.hu oldalon.

forrás: MTI

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!