Afrikai mangó, az új fogyókúrás csodaszer

Szerző: Szimpatika
A fogyókúrázók számára jó hír lehet, hogy már Magyarországon is beszerezhető, az az Amerikában éppen topon lévő fogyókúrás csodagyümölcs kivonata. Az afrikai mangó abban különbözik a többi mangófélétől, hogy proteinben gazdag, ehető maggal rendelkezik, melyet a kameruni konyhában régóta használnak. A mag kivonata tabletta formájában is elérhető, és Amerikában már igen nagy népszerűségnek örvend.

De vajon tényleg ilyen csodás hatása van ennek a gyümölcsnek, vagy csupán a hatalmas hírverés tette népszerűvé? Judith L. Ngondi és munkatársai a kameruni Yaounde Egyetemen elhatározták, hogy utánajárnak. Két tanulmányt is készítettek, és eredményeik alátámasztották a fenti tényeket.

Az egyik kísérlet során 28 önkéntesen tesztelték a kivonatot, akiket négy héten keresztül figyeltek meg, mialatt – naponta háromszor, étkezés előtt – egy részük placebót, egy részük mangókivonatot kapott. Míg utóbbiak átlagosan testsúlyuk 5,3 százalékát vesztették el a négy hét során, addig a kontrollcsoport tagjai csupán súlyuk 1,3 százalékától szabadultak meg. Emellett a kapszulát fogyasztók teljes vérkoleszterin-szintje, a trigliceridszintjük és a káros koleszterinjük is jelentős csökkenést mutatott, miközben az úgynevezett jókoleszterin-szintje megemelkedett náluk. Néhány évvel később 102 ember bevonásával megismételték a kísérletet, ekkor már egy jóval fejlettebb kivonatot alkalmaztak, és az eredmények szintén rendkívül kedvezőek voltak.

A szkeptikusok szerint azonban az afrikai mangó nem tud semmivel sem többet, mint a hasonló, vízben oldódó rostot tartalmazó gyümölcsök, ráadásul nincs még elég bizonyíték rá, hogy a kivonat használata mennyire biztonságos. Lehet tehát, hogy továbbra is a jól bevált, régi módszerhez kell nyúlnia a fogyni vágyóknak, azaz egyenek kevesebbet és mozogjanak többet.

Forrás: medipress.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!