Kutya és gazdija futónap

2012. 03. 28.
Szerző: Szimpatika
Március 25-én, vasárnap a hagyományos Pólus futónap keretén belül kerül megrendezésre a VI. KutyaFutta, a sportbarát kutyatartók népszerű futóversenye. A Felelős Állatbarátok Közhasznú Egyesülete (FÁBE) immár hatodik alkalommal, de rendhagyó módón, a Budapesti Atlétikai Szövetség által szerevezett 16. Palota kupa (Budapest Mezei Futóbajnoksága) rendezvény keretein belül rendezi meg az egészséges életmódot követő kutyatartók és négylábú társaik versenyét. A hat évvel ezelőtt induló kezdeményezés célja, hogy népszerűsítse az egészséges életmódot és a felelős állattartást. Idén ezek mellett, az örökbefogadásra is szeretnénk felhívni a figyelmet, ezért sétáltató napot is szervez a Vigyél Haza Alapítvány.

 

A verseny létjogosultságát mutatja, hogy felmérések szerint az úgynevezett civilizációs betegségek, köztük az elhízás, már házi kedvenceinken is jelentkeznek. Ezek legtöbbje a mozgásszegény életmódból és/vagy a túletetésből adódó problémák. A statisztikai adatok szerint a kutyák közel 50%-a túlsúlyos vagy elhízott. Nálunk, gazdáknál ez az arány 60%. Mint ismeretes, a túlsúly szívproblémákhoz, cukorbetegséghez, ízületi elváltozásokhoz vezethet, és ez nem csak ránk, hanem házi kedvenceinkre is vonatkozik.

A KutyaFutta rajtja 14 óra 25 perckor indul. A résztvevőknek egy 2800 m-es távot kell megtenni kedvencükkel együtt.

 

A KutyaFutta nem csupán egy verseny, hanem figyelemfelkeltés, ami megmozgatja a kutyás társadalmat. Tudjuk, hogy aki kutyát tart, többet mozog, ezért alapvetően egészségesebb életmódot folytat, viszont ha ezt tudatosan és a sport szabályainak megfelelően űzzük, akkor nagyon sokkal hozzájárulhatunk az egészséges életmódhoz, így egyes betegségek megelőzéséhez, mind a gazdik, mind pedig kutyáik szempontjából. Nem utolsósorban e kutyás sport kellemes időtöltés, és a kutyával való együtt mozgás erősíti a gazda-kedvenc kapcsolatot.

Fussunk, sétáltassunk, nyerjünk!

A KutyaFutta helyszínen 12 órától ingyenes állatorvosi tanácsadást tartunk, valamint megismerkedhetnek a látogatók az egyesület oktató-nevelői programjaival is.

Mivel a KutyaFutta egy rendhagyó futóverseny, a díjazás is rendhagyó. Bár az első 3 helyezett az elismerésen túl Pedigree® eledelt és Kiltix nyakörvet is kap, mégis a fődíjat az összes induló között sorsoljuk ki, amely egy 2 személyes wellness hétvége a Bayer Hungaria Kft. jóvoltából. Az elsőnek érkező keverék kutya pedig egy luxus kutyaházat nyer a Vigyél Haza Alapítvány és a Kutyaház.eu felajánlásaként. Az Alapítvány szervezésében kedves és barátságos, örökbefogadókra váró Illatos úti keverék négylábúakat sétáltathatnak 10 és 16 óra között az érdeklődők, akik beléphetnek a kutyás társadalomba egy rövidebb vagy akár hosszabb időre. A Sétáltató Napon minden látogató család megízlelheti a kutyasétáltatás élményét, hogy milyen érzés egy állat ragaszkodása, szeretete. A programon tájékozódhatnak az örökbefogadás feltételeiről és a felelős állattartásról is. A sétáltatott kutyákat akár örökbe is fogadhatják az érdeklődők.

Az érdeklődők munkakutya-bemutatót is láthatnak a Pólus Kutyakiképző Iskola jóvoltából.

Nevezési lehetőségek

Nevezni profi és amatőr kategóriában lehet.
Március 22-ig a nevezes@bpatletika.hu címen fogadják az előnevezéseket, a helyszínen pedig a verseny napján 10 órától a verseny előtt fél óráig lehetséges a nevezés.
Helyszín: Pólus Center hátsó parkoló és Szilas patak partja.
Bp. XV. ker. (Újpalota a 130, 173, 173E busz végállomásánál.)
Szeretettel várjuk a sportolni vágyó állatbarátokat!
A versenyről bővebben: www.kutyafutta.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!