Egy nő–férfi szótárt kellene készíteni

Szerző: Szimpatika
A nők számára a beszélgetés általában sokkal fontosabb, mint azt a férfiak gondolják. Egy férfi sokszor szívesebben hallgat az őt mélyen érintő munkahelyi, anyagi és párkapcsolati problémákról, mint egy nő – állapította meg egy kaliforniai kommunikációs kutatóközpontban több mint négyszáz nő bevonásával végzett, a nemek közötti kommunikációs eltérések feltérképezésére szolgáló vizsgálat.

A nők számára a beszélgetés olyan fontos, mint az oxigén. Nem tudnak élni nélküle. A férfiaktól eltérően, nem csupán információcserére használják a nyelvet. Érzelmeiket, kétségeiket,  is meg akarják osztani. Ezért van az, hogy a pszichológusok kifejezésével élve, elbeszélnek egymás mellett.

Tipikus példa: hazatér a nő, mire a férfi megjegyzi, hogy “látom, fodrásznál voltál.” Tényszerű kijelentés, amelyet a feleség úgy értelmez: “szóval, nem tetszik a frizurám...”

Csak tetézi a problémát, hogy minél régebben tart a kapcsolat, annál kevesebbet beszélgetnek egymással a párok. Azt hiszik, hogy mindent tudnak már egymásról.

 

A vizsgálatba bevont 16 és 60 év közötti nők...

• 24 százaléka úgy érzi, hogy túl kevés szó esik otthon a mindennapos problémákról.

• 23 százaléka elmondta, hogy partnerük szerint túl bőbeszédűek. Szeretnék vele megértetni, hogy a nők ebben is mások, mint a férfiak.

• 22 százaléka panaszkodik az évek múlásával ritkuló beszélgetésekre.

• 21 százaléka vágyik arra, hogy a veszekedések után partnerük kezdje a békülést.

• 19 százaléka szívesen hallaná többször: szeretlek!

• 13 százaléka sérelmezi, hogy párjukat nem érdekli a gyereknevelés.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!