Ettél már ma iszapot?

Szerző: Szimpatika
Igen, jól olvasod a kérdést: ma ettél már iszapot? Ha igen, akkor jól döntöttél! Természetesen nem akármilyen iszapról beszélek, hanem az étkezési célra használható, tiszta, káros anyagoktól, nehézfémektől és szennyeződésektől mentes, őskori üledékekből származó étrend-kiegészítőkre. Van zöld, fehér, rózsaszín, szürkés - attól függően, honnan származik és milyen anyagokból áll.

Az emberi szervezetnek az úgynevezett "makroelemekre", azaz ásványi eredetű tápanyagokra nagy szüksége van. Manapság ezeket a makro-elemeket nem tudjuk a táplálkozás révén bejuttatni a szervezetünkbe, ezért étrend-kiegészítők formájában szükséges magunkhoz venni. A szervezet igénye a napi mennyiség szempontjából a következő sorrendben van szüksége ezekre az elemekre: kalcium, foszfor, kálium, kén, nátrium, klór, magnézium.

A nyomelemek következnek a fontossági sorrendben, amelyeket napi rendszerességgel magunkhoz kell(ene) vennünk, méghozzá megfelelő mennyiségben. Ezeknek a makroelemeknek és nyomelemeknek az a tulajdonságuk, hogy ha sokáig nem jutunk hozzájuk a szervezetünk számára optimális mennyiségben, akkor a hiányuk összeadódik, és egy bizonyos idő után egyszerre, több területen is súlyos problémákat okoz. Jellemző problémakör például a kalciumhiány, amely hosszabb távon csontritkulást okoz. Évek alatt a kalciumbeviteli hiány összeadódik, és akár több kg mennyiségben is hiányozhat a csontozatból és a kötőszövetekből! Mi ehhez a hiányhoz képest napi 1-2 kalciumtabletta bevétele? Ezért szükséges ortomolekuláris mennyiségben pótolni a hiányzó mikro- és makroelemeket, valamint nyomelemeket is, gondoskodva arról, hogy megfelelő legyen a felszívódásuk is. A felszívódást a Schüssler-sók adagolásával kiválóan támogathatjuk. Figyelem! A Schüssler-sók önmagukban történő adagolásával nem oldhatók meg a hiánybetegségek, sajnos a táplálkozásunk nem tartalmaz elegendő tápanyagot, és az általánosan ismert, alacsony hatóanyag-tartalmú étrend-kiegészítők szintén egy "hangyányi" pótlást tudnak csupán biztosítani. Az ortomolekuláris tanácsadás során ezekre a kérdésekre egyéni adagolást és kúrát ajánlunk.

Nézzük a nyomelemeket, és azokat az indokokat, amelyek miatt mindennap ajánlott az iszap-evés!

Gabriel Bertrand biológus 1894 és 1898 között folytatott kutatásainak köszönhetjük az elnevezést és a fontosságot is, amelyre újra és újra fel kell hívni az emberek figyelmét. A nagy tudós az emberi szervezetben "nyomokban" megtalálható 18 elemről készített listát: szilícium, vas, cink, réz, nikkel, kobalt, alumínium, ólom, ón, molibdén, vanádium, titánium, fluor, bróm, jód, bór, arzén és mangán.

A nyomelemek katalizátorként működnek, felgyorsítják a biokémiai reakciókat, és hozzájárulnak a különböző folyamatokban az anyagcsere és az egész szervezet optimális működésében. A makroelemekkel együtt egy olyan hatalmas és nagyon összetett hálót alkotnak, melynek a kölcsönös összefüggés és hatékonyság az alapja. A cukor-anyagcserétől kezdve az inzulintermelés, más értékes anyagok beépülése, májműködés, C-vitamin felszívódás, oxigén-szállítás és még sok fontos funkció alapjai.

Egy fontos anyagot emelek ki ebben a cikkben, amelyhez nagyon nehezen jutunk hozzá manapság, és ez a szilícium. A szilícium a szénhez hasonlóan félfém, kristályos és por formában egyaránt előfordul a természetben. Az oxigén után a litoszféra legelterjedtebb eleme, a szilárd földkéreg 28 %-át teszi ki. Jelen van az emberi testben is, elengedhetetlen a növekedéshez, a bőr, a körmök, a csontok, az ínszalagok, a vérerek és a tüdő (itt koncentrálódik leginkább!) megfelelő működéséhez. Fontos szerepet játszik a növekedési folyamatokban, az öregedéssel járó zavarok megelőzésében, a tüdő épségének megőrzésében. A szilícium belélegezve mérgező, szilikózishoz vezethet. A szilícium-dioxidban gazdag táplálék azonban kiváló az egészség megőrzésére. Szilíciumot az alábbi élelmiszerek tartalmaznak: teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér, héjas gyümölcsök, alma, fokhagyma, mogyoróhagyma, karfiol, bab, friss zöldborsó. A szilícium elősegíti a kalcium felszívódását és a csontsejtekben való hasznosulását, ezért aki kalciumban gazdag étrend-kiegészítést végez, annak fontos lenne a szilícium fogyasztását is emelni. A szilícium ráadásul megakadályozza a kalcium szövetekben történő felhalmozódását, azaz a meszesedést. Ha a táplálkozásunkkal nem tudunk megfelelő mennyiségű szilíciumot magunkhoz venni – és ez napjainkban egyre nehezebb feladat –, akkor étrend-kiegészítő formájában kellene magunkhoz venni. A legegyszerűbb forma a különböző üledékek, iszapok őrleményének a fogyasztása. Ilyen őrlemények a vulkáni zöld iszap, a Bea Terra, a kovaföld-készítmények, melyeket vagy kapszulázva, vagy nano őrleményű por+víz formájában fogyaszthatjuk el. Akiknek nagyobb mennyiségre van szükségük, azok a por+víz formát válasszák, mivel akár napi egy evőkanálnyi mennyiséget is magukhoz kell(ene) venniük. Minden méregtelenítő, erősítő, bélrendszeri zavarokat megszüntető kúra esetén minimum egy hónapig ajánlom szedni, illetve inni. Az étkezési kovaföld nano-őrleményű formája vízben kiválóan oldódik, mellékíze nincs, egyszerűen fel kell keverni egy pohár vízben, és több részletre osztva meginni.

 

A kovaföld 15 féle természetes ásványi anyagot tartalmaz, többek között: magnézium, kalcium, szilícium-dioxid, nátrium, vas és sok nyomelemet is, pl. titán, bór, mangán, réz, cirkónium. Ezek az ásványok egészségesebbé, fénylőbbé teszik a hajat, a bőrt és a körmöket, kiváló hatású ízületi gyulladás, csontritkulás, emésztőrendszeri problémák esetén. Mindennek köszönhetően több olyan készítményben is megtalálható, amely haj, bőr és köröm-problémákra ad megoldást. A kovaföld rendszeres fogyasztásától szebb és erősebb lesz a hajunk, a körmünk és a bőrünk!

Forrás: Bíró Tünde www.biotunder.info

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!