Óriásnyelvű férfi: 21 éve nem tudja becsukni a száját

2012. 01. 27.
Szerző: Szimpatika
Huszonegy év óta képtelen becsukni a száját egy kínai férfi, mert hatalmasra nőtt a nyelve.

A 34 esztendős illetőnek nemcsak hosszú – negyed méteres – az ízlelőszerve, hanem vaskos is: 10 centi széles és 7 centi vastag.    


Hatéves volt, amikor elkezdett abnormálisra nőni a nyelve. A folyamat lassú volt, de megállíthatatlan: 13 éves korára már nem fért el a szájában. A hatalmas nyelv a férfi fogait teljesen elferdítette: kifelé nyomta őket, és vízszintes helyzetbe feszítette.

Az illető 21 éve nem tud rendesen beszélni, enni és lélegezni. Jó pár kórházban megfordult problémájával, de mindenhol elküldték azzal, hogy rendellenessége túl összetett probléma, nem tudják kezelni.

Végül egy katonai kórház vállalta, hogy műtétek sorával megpróbál segíteni rajta. Az orvosok hároméves tervet dolgoztak ki, öt műtétet akarnak végrehajtani – adta hírül a Daily Mirror című brit lap.

 

 

mti

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!