Szex g-vel

Szerző: Szimpatika
A szexuális élettel kapcsolatosan nagyon sok fogalmat ismerünk. Létezhetnek azonban hiányosságok, pontatlanságok. ezért összegyűjtöttük a legfontosabb fogalmakat ábécésorrendben. Lássuk elsőként a G betűvel kezdődőeket.
G-pont
A G-pont egy mindössze babszemnyi izompárnácska, amely a hüvely bemenetétől mintegy négy centiméterre helyezkedik el, annak mellső fala mögött. Nevét Ernest Grafenberg német nőgyógyászról kapta, ugyanis 1940-ben ő számolt be először a létezéséről. Sokak szerint e terület tartós ingerlése rendkívül kéjes, mély orgazmushoz vezet. Egyes nőknél az orgazmus pillanatában egyfajta színtelen, szagtalan, kisebb mennyiségű váladék választódik ki, amely (ismét csak egyes feltételezések szerint) a G-pontból ered.


Gátizom-torna
A Kegel-gyakorlatok elvégzésével javíthatók a vizelet-visszatartási zavarok, megelőzhető a kismedencei szervek süllyedése és bizonyos mértékig fokozható az orgazmus intenzitása is. A hüvelyfal rugalmassága ugyanis megnő, ezáltal erőteljesebb kapcsolata lesz a behatoló pénisszel.
A nevezetes izom helyét és mozgatását könnyen elsajátíthatjuk, ha a vizelést néhány másodpercre megszakítjuk, majd újból elindítjuk – ilyenkor az izom összehúzódik, majd ellazul.
Az izmot eleinte lassan, három másodpercig tartsa összehúzva, majd ugyanennyi időre lazítsa el – a gyakorlatot ismételje meg tízszer. A következő lépésben ugyanezt a mozdulatsort már tíz másodperces összehúzással és lazítással végezze. Ezután olyan gyorsan, ahogyan csak bírja, lazítsa és húzza össze gátizmát két percen keresztül.
A gyakorlatokat naponta, bárhol és bármikor – otthon háton fekve éppúgy, mint buszon ülve vagy sorban állás közben – végezheti.

Gátmetszés
A gátmetszést – amely az utóbbi időben még a napilapok hasábjain is viták kereszttüzébe került – a szülészorvos alkalmazza a szülés minél simább levezetése érdekében, és hogy elkerülje a spontán, nem-kívánt berepedéseket-beszakadásokat. A metszést természetesen összevarja, de a seb gondos, körültekintő ápolása nagyon fontos, hogy a hegesedés megfelelő legyen. A naponta többszöri kamillateás öblítés és nem alkoholos eozinnal történő szárítás gyorsítja a gyógyulás folyamatát. Nem szabad szintetikus anyagból készült fehérneműt hordani, és célszerű az egészségügyi betétet gyakran cserélni.

Gombafertőzés
Nőgyógyászati jellegű gombafertőzésre utaló jelek: fehér, túrós-csapadékos, visszatérő esetben tejszerű, hígabb folyás, általában kellemetlen szag nélkül. Jellemző az erős viszkető, égő érzés. A nőgyógyász azonosíthatja pontosan (hüvelykenettel ellenőrizheti) a fertőzést. Sokféle (és egyre újabb) helyi és általános gyógyszeres kezelés áll a betegek rendelkezésére. Visszatérő esetben, vagy ha a partnernek is panaszai vannak, ajánlatos az együttes kezelés.

Gonorhoea
Közönséges nevén tripper vagy kankó egyike a legismertebb nemi betegségeknek. Kórokozója a Gonococcus baktérium, mely csak a nedves nyálkahártyán képes szaporodni.
Férfiaknál mint hirtelen kezdődő, heveny húgycsőgyulladás jelentkezik: a hímvessző végén érzett csekély csípő, szúró érzés vizelés közben egyre erősödő, égető fájdalommá alakul, a vizelet zavaros. Zöldessárga gennyes folyás ürül, a fájdalom mellett a legárulkodóbb jel: sárgás foltok a fehérneműn.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!