Visszautasítom az eutanázia-vádakat!

Szerző: Szimpatika
A fővárosi Uzsoki utcai Kórház fül-orr-gégészetének korábbi főorvosa, Élő János professzor orvos a szó igazi értelmében. Olyan sebész, akinek kése alá, ha muszáj volt, nyugodtan feküdtek az emberek. A professzor továbbadta a tudást, amit a pályán negyven év alatt felhalmozott. Már nem vezeti az osztályt, amelyet a sajtó mostanában csak halálgyárként szeret emlegetni. Mégis kötelességének érzi, hogy megvédje kollégáit, tanítványait, és visszautasítsa a vádakat. Ezért a következő levelet jutatta el szerkesztőségünkbe.

Az Uzsoki Kórház fül-orr-gége osztályát 1986-ban "vettem át" Dr Czigner Jenőtől , akit a SZOTE-professzorává neveztek ki. Rendkívül aktív, magas színvonalú szakmai munkát  végző orvosokat és szakdolgozókat "örököltem". Az osztály fő profilját a fej-, nyakdaganatok képezték, amit az onko-radiológiai osztállyal szorosan együttműködve  folytattunk.


Az ország nagy területéről küldték hozzánk a súlyos betegeket. Tevékenységünk elismerése volt, hogy elsők között kaptuk meg a Fej- Nyaksebészeti Osztály címet. 2002-ig vezettem az osztályt. A sajtóban egyre másra megjelenő támadás, mely szerint az osztályon halálba segítették a végstádiumú betegeket, személy szerint nem engem ér, mégis nagyon felkavart az igazságtalan és alaptalan vád.
Minden dolgozó a hippokráteszi-eskü szellemében dolgozott és dolgozik ma is. Legnagyobb odaadással, empátiával kezelte és kezeli ma is ezeket a nehéz sorsú betegeket, megadva minden lehetséges szakmai és lelki segítséget, elvégezve az 5-7órás műtéteket, számos esetben személyes problémáikat is háttérbe szorítva.
Ezért fáj, hogy az "ügy" teljes kivizsgálása előtt "halálgyárosoknak" neveztek bennünket, az osztály dolgozóinak, a kórbonctan és a betegek hozzátartozóinak  megkérdezése előtt. Ezzel komoly lelki válságot okozva minden dolgozónknak.

A bejelentést tevő Dr. Márkus Attiláról szeretnék néhány adatot közölni.

Miután több pesti osztályon jelentkezett felvételre, de 1-2 hét után elküldték, 2005-ben került hozzánk, hogy szakvizsgázhasson. Másfél év után az orvosok, műtősnők,
nővérek megelégelték a működését, és azt mondták, vagy Márkus Attila, vagy ők távoznak.

Az euthanáziát nem fogadjuk el. Az életet az utolsó leheletig védtük, védjük. Ezt üzenem a média hírei után jogosan felháborodóknak.

Az igazságot előbb fel kell tárni, és csak ezután véleményt mondani és vádolni. Ezt remélve maradok tisztelettel:

Prof. Dr. Élő János

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!