Ha tényleg fogyni akarsz

Szerző: Szimpatika
Ha tényleg fogyni akarsz, kérlek hidd el, hogy csak lassan, életmódváltással sikerülhet. Ha lehetne, nyilván mindenki a gyors, látványos és tartós fogyókúrát választaná. Csakhogy minél lassabb, fokozatosabb a súlycsökkenés, annál tartósabb. A gyors fogyókúrák hátránya, hogy a nemkívánatos kilók hamar visszatérnek.

A "szelíd" fogyókúra nem követel más életmódot és nem jár vele a kirekesztettség érzése sem. A diétázónak nem kell minden finomságról lemondania, és társaságban sem érzi magát „másnak”, mert esetleg nem ehet. Próbáljunk változatosan táplálkozni, ízesítsük például az ételeinket különféle fűszerekkel! Igenis létezik ínyenc fogyókúra!


Meglepően sokat segít a fogyókúra megtartásában, ha étkezéseinket megtervezzük és előkészítjük. Első lépésként pakoljuk össze a kekszeket, sütiket, üdítőket, és minden nem igazán javallott ennivalót, és tegyük félreeső helyre. Így nincs csábítás. Gondoljunk arra, hogy munkahelyünkön mindig legyen „elsősegély” éhség esetére, ezért vásároljunk joghurtot és gyümölcsöt. A heti bevásárlás előtt gondoljuk végig, hogy mire lesz szükségünk a hét folyamán. Az étrend mellett pedig próbáljunk meg rendszeresen mozogni. Ha mást nem, hát lépcsőzzünk inkább liftezés helyett!

Öt kérdés, amire igennel kell válaszolnod, ha tényleg fogyni akarsz. Melyek ezek?
- Elég elszánt vagyok, hogy tartósan fogyókúrázzak?
- Képes vagyok egyedül diétázni?
- Le tudok mondani a nassolásról?
- Kibírom, hogy ne egyek az étkezések között?
- Van-e lehetőségem sportolni?

 

Ha mind az ötre igennel válaszolsz, s ezt komolyan is gondolod, menni fog!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!