Halált terjeszt a sárgadinnye

Szerző: Szimpatika
Az Egyesült Államokban 18-ra nőtt a szennyezett sárgadinnye okozta lisztériajárvány áldozatainak száma. Kilencven embert ápolnak kórházban, a hatóságok további száz fertőzöttről tudnak.

A járvány július végén ütötte fel a fejét, és eddig 18 szövetségi államban fedeztek fel lisztériabaktérium okozta megbetegedéseket.

A járványt okozó szennyezett sárgadinnye egy denveri farmról került forgalomba.

A halálos áldozatok számát illetően a mostani lisztériajárvány túltesz a két évvel ezelőtti, fertőzött mogyoró okozta szalmonellajárványon, amely kilenc halálos áldozatot követelt, és hétszáz embert fertőzött meg a baktérium.

 

A lisztériafertőzés az élelmiszeripari termékek szaga vagy állaga alapján nem ismerhető fel, laboratóriumi vizsgálattal lehet csak kimutatni a baktériumot, amely magas lázat, erős fejfájást és hányingert okoz. A betegség gyakran végződik halállal, főként a legyengült immunrendszerű idősebbeknél. A baktérium különösen veszélyes a terhes nőkre.

 

mti

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!