Rekord életkor két fejjel

2011. 09. 30.
Szerző: Szimpatika
Frank és Louie hosszú idő óta osztoznak egy testen. Olyan hosszú idő óta, hogy a rekordok könyvébe is bekerültek.

A Frankenlouie névre hallgató macska idén ünnepli 12. születésnapját, ami a Janus-kórban szenvedő állatoknál szinte példa nélküli. A macska tulajdonosa, Marty, akkor találkozott először a kétfejű macskával, amikor egy állatorvosi rendelőben dolgozott, és az alig egynapos cicát gazdái behozták, hogy elaltassák. A nő azonnal beleszeretett a torz állatba, és magához vette. 

A Janus-kór – mely a kétarcú római istenségről kapta nevét – nem kecsegtet hosszú élettel, a legtöbb ilyen állat napokat, legfeljebb pár hetet él. Todd Ray, aki a Los Angeles közeli Venice Beachen él és – egyesek számára ijesztően – eltorzult állatokat gyűjt, maga is több ilyen furcsa kedvenc gazdája. „Akár több száz év is eltelhet, mire újból egy ilyen állatot láthatunk. Már az is ritka, hogy rövid ideig éljenek két fejjel, de az, hogy évekig egészségesek maradnak, az már szinte csodaszámba megy. 

„Kettejük közül Frank eszik, Louie pedig inkább csak szaglászik.” – mondta Marty – „a macska két oldalsó szemével lát, míg a fejek között lévő nagyobb szemre vak. Szerintem nagyjából úgy alakulhatott ki a látása, mint egy lóé” – tette hozzá.

 

forrás: kultúrpart.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!