Az antibiotikumok felfedezése óta a legígéretesebb szenzáció a gyógyszeriparban

Szerző: Szimpatika
Az antibiotikumok felfedezése óta a legnagyobb találmánynak ígérkezik az a gyógyszer, mely bármilyen vírusos fertőzést képes meggyógyítani. AZ MIT Lincoln Laboratórium állítólag olyan gyógyszert fejlesztett ki, mely az összes vírusos fertőzésre hat.

A világ fertőző betegségeinek a többségét  baktériumok,  vagy  vírusok okozzák.A 20.század elején felfedezett antibiotikumok nagyban hozzájárultak a bakteriális fertőzések leküzdéséhez, de a vírusos betegségek azóta is számtalan emberéletet követeltek. 


A kifejlesztett új szer, mely egyenlőre a DRACO nevet kapta egyenlőre 15 féle vírusra tesztelték le, például a náthát okozó rhinovírus, a H1N1, a gyermekbénulás, a dengue láz ellen, és mindegyiknél hatásosnak bizonyult.A gyógyszer hatásmechanizmusa révén (megtámadja az RNS azon fehérjéit melyeket a vírusok termeltek, ezáltal pusztítva el a beteg sejteket.)

Ennek a mechanizmusnak a révén el lehet kerülni a gyógyszer-rezisztenciát is, mely sok problémát okoz. Úgy tűnik a DRACO elkerüli azokat a csapdákat, melyeket a túl sok antibiotikum fogyasztás generál, ezért nem valószínű, hogy új szupervírusok jönnének létre a gyógyszer szedésének következtében.

Az új szert eddig csak egereken tesztelték, de az eredmények biztatóak. A H1N1-el beoltott egerek mellékhatások nélkül gyógyultak meg. A kutatók remélik, hogy rövid időn belül eljuthatnak odáig, hogy embereken teszteljék az új szert.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!