Neked hány volt? Szexpartner-sorrend

Szerző: Szimpatika
Az európai nők "fogyasztják el" a legkevesebb szexuális partnert életük során, az élen az ázsiai nők állnak – derült ki egy fogamzásgátlásról szóló nemzetközi felmérésből.
A kutatás – amelynek során 9600, 16 és 49 év közötti nőt kérdeztek meg – azt mutatta, hogy szexuális életük folyamán az európai nők váltanak legkevesebbszer partnert, átlagosan 10 kapcsolatuk van. A legaktívabbnak az ázsiai nők mutatkoznak, nekik átlagosan 14,3 partnerük van, őket 12 partnerrel a latin-amerikaiak, majd 11 kapcsolattal az észak-amerikaiak követik.


A világátlagot tekintve elmondható: a nőknek szexuális életük alatt 11 kapcsolatuk van, és 63 százalékuk használt életében legalább egyszer fogamzásgátló tablettát.
A szer szedésében Európában Olaszország van a leginkább lemaradva, ott a nőknek csak a 16,2 százaléka használ fogamzásgátlót. Hollandiában ez az arány 50 százalék, Franciaországban és Portugáliában 40 százalék, Svédországban pedig 30 százalék. A nők 91 százaléka gondolja úgy, hogy a fogamzásgátlás felelősséget jelent, 89 százalékuk úgy véli, a szerek szedése alapvető joga. 81 százalékuk szerint a fogamzásgátlás a lehető legmegnyugtatóbb eszköz ahhoz, hogy megéljék szexualitásukat. A szexuális szokásokat illetően a tanulmány rámutatott, hogy az európai nők 32 százaléka 16-17 éves korában élte át első szexuális élményét, 24 százalék pedig 18 és 19 éves kora között. A tanulmány kiemeli, hogy a nők rendkívül felületes ismeretekkel bírnak a fogamzásgátló szerekről.

No és a férfiakkal mi a helyzet?
Egy másik felmérés szerint a férfiak átlagosan 13 nővel kerülnek szexkapcsolatba életük során. Ennek némileg ellntmondani látszik az a vizsgálat, amelyben a kutatók a férfihűségre voltak kíváncsiak. Eszerint a lengyel férfiak a leghűségesebbek (legalább is ezt állítják magukról): 63 százalékuk még sosem csalta meg párját. Őket követik a németek 62%-kal; az ausztrálok 60%-kal; a hollandok 59%-kal; a britek 57%-kal; az amerikaiak 52%-kal. Átlagot számolva a beérkezett adatokból, a felmérés kiértékelői azt a következtetést vonták le: a világon minden második férfi legalább egyszer megcsalja a párját.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!