Szellemgyógyászat

Szerző: Szimpatika
Az ezoterikus tanokban hívők szerint az emberek nem csak fizikai testből állnak. A betegségek gyökere az, hogy az ember elveszítette azt a képességét, hogy érzékelje a lélek jelzéseit. Nem hallja a lelkiismerete hangját, s egy idő után a lélek már csak betegség által tud jelzést adni, amire aztán kénytelen lesz odafigyelni. A test a tünet hordozója, egy jelzőrendszer, mely jelzi, hogy valamit rosszul tettünk vagy teszünk. A testben csak a betegség tünetét lehet kezelni, sohasem az okot.
Gyakorlatilag az összes világvallás, a keleti filozófiák többsége is egyetért abban, hogy az ember nem kizárólag test. Nem csak hús és vér, ideg, csont és izom.

Az ezoterikusok azt hirdetik, hogy három test alkot bennünket: egy lélektest, egy szellemtest és egy fizikai test. Az előbbiek mindegyike ugyanúgy tartalmazza belső szerveinket – a nyirokrendszert, májat, szívet, emésztőrendszert, energiarendszert –, mint fizikai testünk.Míg fizikai testünkben mindezek anyagként materializálódtak, addig a lélek- és szellemtestben nagyon finom rezgésként vannak jelen. A folyamat a következő: először a lélekben megszületnek a gondolatok és érzések, melyek befolyásolják a szellemtestet, majd innen íródnak át a fizikai testre. Alapvetően így alakulnak ki a betegségek, és így mennek végbe a gyógyulások is. Mivel a gondolatnak teremtő ereje van, minden betegség origója a lelki-szellemi szinten keresendő, és ott gyógyítható is.
A súlyos betegségeket a szellemgyógászok megváltozott tudatállapotban, de nem hipnózisban kezelik. Ekkor az agyfrekvenca 0-4 Herz között mozog. Először kiderítik, hogy a betegség karmikus eredetű-e, avagy a páciens magának generálta lelki-szellemi beállítódásával. Mindehhez szükség van a páciens aktív közreműködésére is; fel kell hagynia a megbetegítő gondolatokkal. Lehet, hogy éppen ez a lényeg. Hiszen minden terápiában alapvető fontossága van annak, hogy a beteg higgyen a gyógyulásban, s a gyógymódban, amellyel kezelik.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!