Selyemmel az ekcéma ellen

2008. 07. 16.
Az egyedülálló baktérium- és gombaölő anyaggal bevont selyemből készült alsóruházat hatékonyan csökkenti az ekcémás tüneteket. Az atópiás dermatitis az egyik leggyakoribb gyermekkori allergiás megbetegedés. A bőr állandó gyulladása, gyakori bakteriális és gombás felülfertőzése súlyosan befolyásolja a gyermek mindennapjait.
A testi viszketés, fájdalom mellett jelentős lelki megterhelést is jelent a számára. Tanulmányok bizonyítják, hogy sok atópiás dermatitisben szenvedő gyermek gátlásos, visszahúzódó, lelkileg sérült.

Az atópiás dermatitis általános kezelési módja a szteroid tartalmú kenőcsök rendszeres alkalmazása. Sajnos azonban ezen készítmények amellett, hogy hatékonyan csökkentik az ekcémás tüneteket, igen gyakran életre maradandó mellékhatásokkal járhatnak: bőrelvékonyodással, teleangiektáziákkal, fejlődési zavarral. Az olasz kutatócsoport olyan speciális, baktérium- és gombaellenes anyagot dolgozott ki, mellyel a selymet bevonva hatékonyan gyógyíthatják az atópiás dermatitist egyszerű alsóruházat alkalmazása segítségével.

Az alsóruházat hatékonyságát 31 átlagosan két éves atópiás dermatitisben szenvedő gyermeken tesztelték. A gyermekek egy hétig hordták a Dermasilk ruházatot. Ez idő alatt az ekcémás bőrfelületet csak hidratáló kenőccsel kezelték. A ruházat által elért eredményt 15 olyan gyermekkel hasonlították össze, akik ez idő alatt pamut alsóruházatot hordtak. Az egy hetes kezelés jelentős tünetcsökkenést eredményezett a Dermasilk alsóruházatot hordó gyermekeknél. Ez a csökkenés nem volt megfigyelhető a pamut ruhát hordóknál.

Jelen tanulmány szerint a speciális baktérium- és gombaellenes anyaggal bevont selyemből készült alsóruházat önmagában hatékonyan csökkenti az atópiás dermatitisben szenvedő gyermekeknél az ekcémás tüneteket. Az ekcéma-ellenes alsóruházat használatával a gyakorlatban jelentősen csökkenthető a gyakori mellékhatásai miatt sokszor félt szteroid kenőcsök alkalmazása.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ajánlataink

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!