Ki, és miért titkolja a világvégét?

Szerző: Szimpatika
A világvége-elméletekben hívők szerint a Vatikán és a Pentagon is birtokában van olyan ismereteknek, melyek a világ közelgő végét jelzik. Persze a világvége-jóslatok szinte egyidősek az emberiséggel. Hiába fejlődik a tudomány, hiába száguld vezeték nélküli hálózatokon az információ, hiába ismerik a fizikusok a nanorészecskéket, a csillagászok hiába kémlelik egyre távolabbi bolygók anyagszerkezetét, az emberiség továbbra is vágyakozik arra a borzongásra, melyet ezek a jóslatok jelentenek.

Az összeesküvés-elméletek hívei közül sokan meg vannak győződve arról, hogy a Vatikán tudja, csak eltitkolja a világvégét – azaz olyan információk birtokában van, melyek az emberiség végét jelentő folyamatokról szólnak. Nevezetesen ismeri a fatimai titkot. A fatimai jelenések 1917-ben történtek a portugáliai Fatima kisváros közelében. A római katolikus egyház által elfogadott álláspont szerint a Szűzanya megjelent három pásztorgyereknek, akik egy kis nyájat őriztek a Fatima kisváros melletti Cova da Iria nevű helyen. Hirtelen sugárzó fényt láttak, amelyet villámnak véltek. Elhatározták, hogy hazamennek, de rögtön egy második villám világította meg a helyet kissé távolabb, lent, és egy kis tölgyfa felett – ahol ma a jelenési kápolna áll – meglátták Szűz Máriát, aki azt mondta a három pásztorgyermeknek, hogy sokat kell imádkozniuk, és meghívta őket, hogy 5 egymást követő hónap 13. napján ugyanazon órában ismét jöjjenek Cova da Iriaba. A gyermekek így is tettek. A július 13-i jelenés során a Szűzanya három titkot tárt fel a gyerekeknek. Az egyház álláspontja szerint az első két titok az első világháború végét, illetve a második kezdetét jelenti. A harmadik titok jelentésével kapcsolatban a Vatikán az ateista törekvések elleni küzdelmet és a II. János Pál pápa elleni merényletet említi, más vélemények szerint azonban ennek a harmadik titoknak az emberiség pusztulásához van köze. Úgy gondolják, a Vatikán pontosan tudja, hogy mi fog történni.

A másik világvége-elmélet szerint 2012. december 22-én különleges bolygóegyüttállás lesz a Földön. Egy Nibiru névre keresztelt bolygó, melyről állítólag már a Sumérok is említést tettek, éppen 2012-ben ér a Föld közelébe. Amikor a 3600 évente visszatérő égitest ideér, a Föld polaritást vált, de az is lehet, hogy megáll a forgásban néhány napra, vagy akár hetekre. Ennek eredményeként vulkánkitörések, cunamik, földrengések és egyéb katasztrófák fognak bekövetkezni, de az is lehet, hogy hirtelen beáll a következő jégkorszak, és 2012-ben eljön a világvége.

A harmadik világvége-elmélet szerint a Pentagon is birtokában van egy olyan jelentésnek, melynek részletei már napvilágot láttak, de teljes terjedelmében mégis titkosak. A Marschall jelentésként ismert tanulmány szerint a klímaváltozás olyan drasztikus szárazságot, éghajlati és természeti katasztrófákat hozhat magával, amelyek sok millió ember életét követelhetik. Az amerikai hadügyminisztérium által a Pentagon megrendelésére készített tanulmányának előrejelzése szerint a Brit-szigeteken szibériai időjárásra lehet majd számítani, miközben az európai tengerparti nagyvárosok jelentős része a tengerszint megemelkedése miatt víz alá kerül. Ennek eredményeként nukleáris konfliktusok, hatalmas szárazságok és azokat követő éhínségek várhatók. Világszerte éhséglázadásokra, felkelésekre, zavargásokra lehet majd számítani. A jelentés eredetileg titkos volt, ám az USA katonai vezetői hiába próbálták a nyilvánosság elől elzárni, többek között a brit The Observer című lap is szerzett belőle egy példányt.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!