Elcserélt magzatok

2011. 07. 26.
Szerző: Szimpatika
Egy neves hongkongi termékenységi klinika elismerte, hogy szakemberei elcseréltek két embriót és más nőbe ültették be. A cserében érintett két nő ellentételezést kap.
A humán reproduktív technológiákat felügyelő kormányzati tanács úgy döntött, nem tesz lépéseket a Victory ART Laboratory ellen.

A bizottság megállapítása szerint emberi tévedés történt, nem a rendszerben van a hiba – adta hírül a BBC. A vizsgálatból kiderült, hogy egy kezdő embriológus nem ellenőrizte az embriók tárolóján lévő címkét, mielőtt az embriókat beültették a nőbe. A klinika gyorsan észrevette a hibát, és eltávolították az embriókat. Mindkét érintett nő – az is, akinek az embrióját felhasználták, és az is, akinek tévesen ültették be – pszichológiai tanácsadást kapott, és mindkettőjüknek kompenzációt ajánlott fel a klinika. A Victory ART Laboratory továbbra is működhet, miután a bizottsági vizsgálatban úgy döntöttek, emberi tévedés történt. A jónevű termékenységi klinika páciensei között több hongkongi híresség is van.

Hasonló eset más termékenységi klinikákon is megtörtént már. Valószínűleg gyakrabban, mintsem az kiderülne. Néhány évvel ezelőtt például egy holland klinikán tévedésből két különböző szülőpártól származó, megtermékenyült petesejtet helyeztek egy nő méhébe. Miután mindkét megtermékenyült petesejt beágyazódott, s az asszony ki is hordta ikreit, kiderült a dolog. Hiszen különböző színű, egy fehér s egy sötétbőrű gyermek született. 

mti

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!