Az egészségmániások az E coli - baktérium áldozatai?
2011. 06. 26.
A német, s újabban francia hasmenésjárvány áldozatai között feltűnően magas a nők aránya. Ők azok az egészségtudatos vásárlók, akik elutasítják a vegyszerek használatát, s az olyan egészséges ételek fogyasztására vevők, mint a csírák.
Még senki nem tudja biztosan, hogyan került a fogyasztók asztalára, s, hogy melyik is pontosan az E. coli-baktériummal fertőzött élelmiszer, amely a járványt okozta Németországban, újabban Franciaországban. Gyanakodtak már spanyol uborkára, fertőzött patak vizével öntözött konyhakerti növényekre, és Angliából származó csírákra is.
Bármelyik növény lesz a bűnös egy biztos, fogyasztása eddig kiemelten egészségesnek számított. Miként a természetesen trágyázott, bio növények termesztése is az egészségtudatos vásárlók körében népszerű. A szabadföldi körülmények között termesztett, bio konyhakerti zöldségeket az állattartó telepekről, illetve a szennyvíztisztítókból származó hígtrágyával öntözik. (ezt az európai viszonylatban évi sok százmillió tonnás nagyságrendben keletkező nyersanyagot kizárólag biogáztermelésre és fejtrágyázásra használják. forrás: Népszabadság). Az SCVPH (a közegészségügyi vonatkozású állat-egészségügyi intézkedésekkel foglalkozó európai tudományos bizottság) 2003-ban közzétett szakvéleménye szerint az élelmiszerláncban a fekális szennyezettség csökkentését célzó útmutatások járulhatnak hozzá a közegészséget fenyegető kockázatok csökkentéséhez. A hőkezelés nélkül, nyersen fogyasztott növények kockázataira az bizottság már 2003 januárjában felhívta a figyelmet. Kiemelten említve a toxikus E. coli-baktériumot és veszélyforrásként említve a csírákat. valamint a nyers vagy nem kellőképpen hőkezelt marhahúst, a más kérődzőkből származó húst, darált húst és érleléssel tartósított marhahúst, valamint abból készült termékeket, a nyers tejet és nyers tejből készült termékeket, valamint a nem pasztőrözött gyümölcs- és zöldségleveket.
Bármelyik növény lesz a bűnös egy biztos, fogyasztása eddig kiemelten egészségesnek számított. Miként a természetesen trágyázott, bio növények termesztése is az egészségtudatos vásárlók körében népszerű. A szabadföldi körülmények között termesztett, bio konyhakerti zöldségeket az állattartó telepekről, illetve a szennyvíztisztítókból származó hígtrágyával öntözik. (ezt az európai viszonylatban évi sok százmillió tonnás nagyságrendben keletkező nyersanyagot kizárólag biogáztermelésre és fejtrágyázásra használják. forrás: Népszabadság). Az SCVPH (a közegészségügyi vonatkozású állat-egészségügyi intézkedésekkel foglalkozó európai tudományos bizottság) 2003-ban közzétett szakvéleménye szerint az élelmiszerláncban a fekális szennyezettség csökkentését célzó útmutatások járulhatnak hozzá a közegészséget fenyegető kockázatok csökkentéséhez. A hőkezelés nélkül, nyersen fogyasztott növények kockázataira az bizottság már 2003 januárjában felhívta a figyelmet. Kiemelten említve a toxikus E. coli-baktériumot és veszélyforrásként említve a csírákat. valamint a nyers vagy nem kellőképpen hőkezelt marhahúst, a más kérődzőkből származó húst, darált húst és érleléssel tartósított marhahúst, valamint abból készült termékeket, a nyers tejet és nyers tejből készült termékeket, valamint a nem pasztőrözött gyümölcs- és zöldségleveket.
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Kortársaiknál egészségesebben élnek a daganaton átesettek
- 4 tünet, amely halláskárosodást jelezhet
- Gyomként irtjuk, pedig igazi csodaszer ez a növény
- Tiltott gyümölcsök a tavaszi allergiaszezonban
- Így szabadulhatunk meg a haragtól
- A mini stroke 5 korai figyelmeztető jele
- A kutyák segítségével többet tudhatunk meg az öregedésről és az elmeműködésről
- Mit tehetünk az agyunk egészségéért?
- Már az anyaméhben eldől, ha balkezesek leszünk
- Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma?
- Tévhitek, amelyek a laktózintoleranciát övezik
- Életmentő beavatkozások méhen belül
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!