Megtalálták a hasmenésjárvány okozóját

Szerző: Szimpatika
A német hatóságok szerint egy kólibaktériummal fertőzött patak a bűnös. Nem kell tehát további járványtól tartani. Frankfurt közelében mutatták ki a valószínűleg fekáliával szennyezett vízből a kórokozót.
A helyieket nyugalomra intették, és azt kérték tőlük, hogy ne öntözzenek a fertőzött vízzel. A kólibaktérium eddig 39 ember halálát okozta, 700-an pedig még mindig életveszélyben vannak. Egyelőre vizsgálják, hogyan került a vízbe a kórokozó. Erről ugyanis csak feltételezések vannak.

Korábban a búzacsírát, előtte a Spanyolországból impotált uborkát tették felelőssé a járványért, nem kevés kárt okozva ezzel a zöldségtermelőknek. Most úgy tűnik, megtalálták az igazi okot, a fertőzött patak vizét, amellyel minden valószínűség szerint a helyiek locsolták konyhakertjeiket. A hatóságok szerint a környék lakóinak nincs okuk a pánikra, és szerintük az ivóvízkészlet megfertőződésétől se kell tartani.
– Azt tanácsoljuk a lakosságnak, hogy ne fürödjenek a folyóvizekben. Másrészt azt kérjük, hogy a kertekben se használják locsolásra az itteni vizet – mondta Stefan Grüttner, tartományi szociális miniszter.
A német egészségügyi hatóságok szerint lassul a fertőzés terjedése, napról napra kevesebb új beteget regisztrálnak, de így is 700 ember van életveszélyben a kórházakban – adta hírül a Kossuth Rádió.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!