Természetes szúnyogriasztás

Szerző: Szimpatika
Szeretnek a szúnyogok? Az egész nyaradat képesek elrontani? Valamit tenned kell. De mit? Nem szereted bizonytalan vegyszereket, rossz szagú krémeket, elektromos kütyüket? De nem szeretnél bezárt lakásban sem üldögélni? Tehetsz a szúnyogok ellen akkor is.
A szárnyas kis gonosztevők ugyanis nagyon finnyásak, már ami a szagokat illeti. Ráadásul sokkal erősebben érzékelik az illatokat. Ami számunkra, emberek számár szagtalannak tűnik, számukra kész borzalom. Sokféle növény illatát utálják. Ezekkel a növényekkel védekezhetünk.


Muskátli
A védekezésre alkalmas növények közül a legszebb a muskátli. Úgy díszíthetjük vele ablakpárkányainkat, hogy közben a vérszívókat is elűzhetjük. A szúnyogok ugyanis ki nem állhatják a muskátli illatát. Ha szeretsz nyitott ablaknál vagy a teraszon üldögélni, tégy a párkányra vagy a balkonládába muskátlit. Nem fogsz csalódni.

Szegfűszeg
Mi, emberek imádjuk, különösen télen, forralt borba főzve. De sok egyéb kedvelt ételünk fűszere is. A szúnyogok azonban irtóznak a szegfűszeg erős illatától. Tégy őrölt szegfűszeget, egy kis vászonzsákocskába, és ebből az aromatasakból akassz minden helyiségbe egyet. Az eredmény nem marad el.

Fűszernövények
Ma már minden nagyobb áruházban, virágárusoknál, piacokon kaphatók cserepes fűszernövények. Ezeket akár a kiskertedben, akár cserépben az ablakpárkányon is nevelheted. Csodálatos ízeket varázsolhatsz a friss fűszernövényekből a salátáidba, húsokba, olaszos tésztákra. Ráadásul a szúnyogok is fejvesztve menekülnek majd.

Citrusok
Mivel a szúnyogok gyakorlatilag mindent utálnak, ami erős illatot áraszt, remek szúnyogűzők az erős illatú citrusfélék is. Ha néhány tő citronella növényt helyezel az ablakodba, biztosan nem repülnek ott keresztül a szúnyogok. De az is jó, ha citrom illóolajat csepegtetsz egy kis tálba, és azt párologtatod. A narancsba tűzködött szegfűszeg is menekülésre készteti őket. S ezt bárhol, leteheted, egy kis szalaggal felakaszthatod a lakásban.

B-vitamin
Sokan esküsznek arrra, hogy napi egy tabletta B-vitamin segít abban, hogy a bőrödnek, vérednek olyan szaga legyen, amit te nem érzel, de a szúnyogok nem szeretik.

Vanília
Állítólag a szúnyogok a vanília illatát sem szeretik. Ezzel valószínűleg egyedül vannak ezen a világon. Az édes vaníliaillat a legtöbb élőlény számára vonzó. Kivéve a kis vérszívókat. Ezért, ha vanília olajat cseppentesz a füled és testhajlataid mögé, elkerülnek a szúnyogok.
Érdemes megpróbálni!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!