Fiatal orvosok felhívása

2011. 06. 19.
Szerző: Szimpatika
Nem csak a jövőnket nem látjuk, a jelenünket sem. A fiatal orvosok jelenlegi anyagi és munkakörülményei nem teszik lehetővé az egzisztenciateremtést, a szakmai fejlődést, a minőségi munkavégzést. A körülmények veszélyeztetik a betegellátást és az egészségügyi rendszer működését.
A jelenlegi tendenciák alapján, hosszú távon sem látjuk a változás lehetőségét. Azzal a figyelemfelkeltő céllal szerveztük ezt a megmozdulást, hogy megérezzük és megéreztessük azt, hogy mi is tudunk tenni – akkor, ha az emberekben, a társadalomban, a döntéshozókban szövetségesekre találunk.


Hisszük, hogy képzettségünk, a hat évig, tizenegy évig, majd élethosszig tartó tanulás és a társadalom által a képzésünkre fordított összegek számunkra a lehetőség mellett felelősséget is jelentenek. Karnyújtásnyi körben felelősek vagyunk a világért. Szeretném hinni, hogy karunk messzire, legalább az országhatárig elér. Az, hogy Hazánkban milyen lesz a jövő egészségügye, leginkább rajtunk múlik. Szeretnénk olyan egészségügyben dolgozni, olyan ellátást nyújtani, amely a betegeknek biztonságot ad, amely elérhető, amelyben megbízhatnak. Történelmi tapasztalatokból tudjuk, hogy az orvosok a magas szintű gyógyítás mellett értékközvetítésre és közösségteremtésre is hivatottak. Bennünk megvan az elkötelezettség, az elszántság, a tenni akarás. Várjuk a jelzést, hogy a társadalomnak is szüksége van ránk. Hazát az orvosnak, orvost a hazának!
Fogjunk össze, hogy itthon gyógyíthassunk!

Írta dr. Papp Magor, Magyar Rezidens Szövetség, elnöke.

Nem most.

Közel két évvel ezelőtt, 2009. november 12-én.

Forrás: Magyar rezidens szövetség

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!