Gyerek a nőgyógyásznál

Szerző: Szimpatika
Már gyermekkorban is jelentkezhetnek kisebb-nagyobb nőgyógyászati panaszok. Hazánkban - vidéken is - számos kórház és szakrendelő keretében működik gyermek-nőgyógyászati szakrendelés, ahol szakszerűen ellátják a kis beteget. A kis páciensek többsége hüvelygyulladással, hüvelyfolyással, különféle fertőzésekkel kerül orvos elé.
A fiatalkori hüvely- és kismedencei gyulladások elhanyagolása krónikus problémává válhat, s ez különböző rendellenességek kialakulásához, a fogamzóképesség csökkenéséhez vezethet. Ezért már kisgyermekkorban meg kell tanítani a gyerekeket az intimhigiéniára.

A második leggyakoribb panaszt a fiatalkori vérzészavarok jelentik, amelyeket hormonkivizsgálás után lehet kezelni. Számosan keresik fel az ambulanciákat valós vagy vélt fejlődési rendellenességek miatt is. A műtéti lehetőségek bővülésének köszönhetően ezek az elváltozások megszüntethetők. Serdülő korban a gyermekgyógyászati munka fontos kiegészítő feladata a fiatalok szexuális felvilágosítása és fogamzásgátlási tanácsokkal való ellátása. Komoly gondot jelent a fiatalkorúak körében a nem kívánt terhességek számának növekedése. Az aktív szexuális életet élő serdülők és felnőttek, ha nem elég körültekintőek a partner megválasztásában, és nem védekeznek, könnyen kaphatnak a szexuális kapcsolat révén betegségeket. Ilyenek a "hagyományos" nemi betegségek, mint például a gonorrhoea, a nemi szervek herpesze, a trichomonas okozta fertőzés, a hepatitis B-vírussal való fertőződés, és a legrettegettebb kór, az AIDS.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!