Azok a fránya hólyagocskák és amit tehetünk ellenük

Szerző: Szimpatika
Viszketés, feszítő érzés, fájdalom, hólyagocsák, melyek kifakadnak és összeolvadnak, néhány nap múlva pörkösödnek, és úgy tíz nap múlva hegesedéssel gyógyulhatnak. Ki ne ismerné ezt a kellemetlen tortúrát? Az érzést, amikor feszíteni kezd, és mi nem tehetünk semmit, csak sóhajtunk, mert tudjuk, hogy még néhány óra, és megjelenik a herpeszünk.
Ezt a kellemetlen tünetet a herpes simplex vírus két alfaja, a HSV–1 és a HSV–2 vírus okozza. A vírus HSV–2 alfaja általában nemi úton terjed. A fertőzésveszély akkor a legnagyobb, amikor már láthatók a hólyagocsák. Sajnos egyelőre nem létezik olyan szer, amely végleg megszabadítana tőle. Gyakran visszatérő fertőzés esetén azonban érdemes az immunrendszert erősítő gyógyszeres kezelést is alkalmazni, mellyel jelentősen csökkenthető a fertőzés gyakorisága. A vírus aktiválódhat, ha az immunrendszer egyébként is túlterhelt, például stressz vagy betegség során, de menstruáció előtt és napsugárzás hatására is. Leggyakrabban az arcon, az ajak és az orr környékén jelentkezik. De előfordulhat a nemi szerveken, fartájékon vagy bármely más területen is.

Kezelése:

Sokféle krém létezik, mely gyorsítja a lefolyását. Kezelését érdemes a tünetek megjelenésekor rögtön elkezdeni. Ma már kapható olyan tapasz is a patikákban, amely gyorsítja a gyógyulást, és szinte láthatatlanná varázsolja a ronda hólyagocskát.
Vannak házi praktikák is, melyeket ki lehet próbálni.
A hasznosinfo.blogspot.com szerint érdemes kipróbálni, hogy amikor a fájdalom, bizsergés jelentkezik nyomjunk jégkockát a a bizsergő, sebesedő területre. Naponta többször megismételhető a kezelés, a hatás azonnal érzékelhető. A fájdalom eltűnik, a vírus aktivitása lecsökken, a közérzet rohamosan javul.
Hatásos lehet az aloe vera-kezelés. Ha van otthon cserepes aloe vera szobanövény, leveléből egy darabot levágva és a beteg területre helyezve, a sebesedés megelőzhető. Ha nincs aloe vera növényünk, aloe vera-tartalmú ajakír készítmények valamelyikét használjuk.
Vannak, akik, bármilyen furcsa és első hallásra visszataszító, de a saját fülzsírra esküsznek.
Az alkoholos lemosás, sóval történő szárítás is a házi praktikák egyike.
Miként a fogkrém hólyagra helyezése is.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!