A csábítás fortélyai

Szerző: Szimpatika
A csábítás fortélyait édesanyánktól, környezetünktől tanuljuk. A mosoly, az ölelés, a dicséret hatására tanulja meg a gyermek, hogyan kell viselkednie ahhoz, hogy pozitív visszajelzésekben részesüljön, melyek neki azzal a jelentéssel bírnak, hogy szeretik őt.
Egy kicsi lány mindent elkövet, hogy az édesapja figyelmét magára vonja. Ha egy „csel” beválik, azt a gyerek újra és újra alkalmazni fogja. Ha például az apja szívét meglágyítják a szép szemekből pergő krokodilkönnyek, akkor a lány felnőtt korában is minden bizonnyal beveti a pityergést konfliktusok alkalmával a partnerénél. A későbbiekben, a párkapcsolatok során alakul ki a csábítás felnőttes kelléktára. De vannak nők, akik még az „alapokat” is elfelejtik tizenéves korukra. Ezért általában a környezet okolható, a nevelés, amely a határozottságot, a rámenősséget, a teljesítménycentrikus gondolkodást jutalmazza. Manapság sok nő nem tudja, vagy rosszul értelmezett büszkeségből nem akarja a hagyományos női varázslásokkal bűvölni a férfiakat, akik pedig megrettennek korunk kemény, rámenős, magabiztos asszonyaitól.

Ezért, ha csábítani szeretnél:
- Dicsérd a férfi erejét, s az eszét. Mert hiú. Sokszor hiúbb, mint a nő.
- Tettesd magad gyengének és butának. Hogy melletted a férfi erős lehessen és okos.
- Nézz mélyen a kiszemelt férfi szemébe. Ha visszanéz, süsd le a tekinteted, majd nézz rá újra, hosszabban immár.
- Tudj ámulva, rajongva hallgatni.
- Nem árt, ha tudsz főzni. A pasik többsége imádja a hasát.
- Ne légy sok! Ne küldj SMS-t percenként, és ne kérdezd örökké, hogy hol voltál.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!