Kicsi, sima, meleg formák a köldökön

2011. 05. 10.
Szerző: Szimpatika
Az autónkat minden évben szervízbe visszük, ellenőrzésre. A gumikat télen lecseréljük, ha elkopott, veszünk újat. Ha csak fele annyit törődnénk testünk karbantartásával, mint az autónkkal, számos betegséget elkerülhetnénk. Testünk karbantartásának egyik ősi módja a masszázs. A scen tao-nak nevezett lávaköves masszázs Európában viszonylag új terápia. Az "Illatos út" (ScenTao) kúra shiatsu fogásokkal, speciális olajok és előmelegitett lávakövek használatával stimulálja a test energiaháztartását
A kicsi, sima, meleg köveket a meridiánok mentén a gerincmelléki vonalon, a köldökön és a lábujjak között helyezik el, s otthagyják, míg ki nem hűlnek. A felmelegített lávakövek a megfelelő pontokra helyezve serkentik a nyirokműködést és az emésztést, csökkentik az izomfájdalmakat, valamint az ízületi gyulladást.

A gyógyító ásványok a Föld gyomrából, egészen a magma közeléből származnak, s a vulkáni folyamatok során kerülnek felszínre. Használat során mindvégig megőrzik energiájukat, gyógyító erejüket.
Legtöbbjüket az Egyesült Államokban, az arizónai Gunnison-völgyben kézzel gyűjtik össze, majd válogatják és csiszolják. A lávaköves hőkezelés hagyománya több ezer éves múltra tekint vissza. Az indiánok a napon melegített köveket görcsoldásra használták, a japánok a kimonó pántja alá bújtatott kövekkel órákon át élvezték a jóllakottság érzését.
A keleti orvostudomány alapelmélete szerint a testünkön keresztüláramló életenergia (Qi, ejtsd: csí) zavartalan, szabad folyása nemcsak jó közérzetünk, hanem egészségünk biztosítéka is. Ez az energia úgynevezett meridiánok - energiaösvények - mentén közlekedik. Összesen 12 pár fő- és 2 mellék meridiánt különböztetünk meg. Minden egyes energiaösvény kapcsolatban áll egy-egy belső szervünkkel. A meridiánok vonalán elhelyezkedő, akupunktúrás pontok magasabb elektromos érzékenységgel rendelkező bőrfelületek. A lávakövekkel végzett masszázs ezen energiapályák, illetve pontok mentén hozza mozgásba testünk szunnyadó energiatartalékait. A speciális masszázstechnikával ezeket a pontokat, stimuláljuk, ennek köszönhetően helyreállítják az energia keringését, testünk pedig ismét egyensúlyba kerül. Kiválóan alkalmazható betegségmegelőzésre, stresszoldásra.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!