Milyen virslit vegyek?

2011. 04. 22.
Szerző: Szimpatika
Az első ezek között természetesen a hústartalom, melynek a Magyar Élelmiszerkönyv előírásai szerint el kell érnie a 40 százalékot. Egy másik fontos mutató a víztartalom, mely az előírások szerint legfeljebb 70 százalékos lehet. A fehérjetartalomnak minimum 10, a zsírtartalomnak maximum 25 százaléknak kell lennie virslik esetében.
Sajnos az üzletekben kapható virslik nagy része kevés húsból, sok vízből és adalékanyagból áll – a vásárláskor jó betartani azokat az alapszabályokat, melyet a Tőzsdefórumon Szántó Zoltán, a Pick Zrt. termékmenedzsere foglalt össze:

1. A termék csomagolásán feltüntetett hústartalom – lehetőségeink szerint azt válasszuk, amelyik nagyobb százalékban tartalmaz húst.
2. Ha a terméken nem szerepel a hústartalom, úgy inkább kerüljük el a megvásárlását.
3. Ha a sertéshúson kívül például marhahús is fel van tüntetve, és a két húsalapanyag százalékos arányának összege 60 százalék vagy magasabb, akkor a termék minőségében biztosan nem fogunk csalódni, ugyanis egyes magas minőségű termékek többféle húst is tartalmazhatnak.
4. A juhbélbe töltött termékek általában magasabb minőségi kategóriát képviselnek, ezért magasabb az árfekvésük.
5. A laza töltésű vagy puha állományú virslik kerülendők.
6. Csak olyan terméket vásároljunk meg, melynek gyártója jól beazonosítható, és minőségmegőrzési ideje is jól olvasható.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!