Mondd el, neked hogyan jó!

2011. 04. 15.
Szerző: Szimpatika
A szexológusok szerint sokan leélik egymás mellett úgy az életüket, hogy soha nem beszélik meg partnerükkel, nekik hogyan lenne jó az együttlét. Testüknek melyek azok a területei, melyek azok a rájuk jellemző, az úgynevezett erogén zónák, amelyek ingerlése biztosan fokozza, kiváltja belőlük a vágyat. Melyik az a testhelyzet, amelyben legkönnyebben elérnek a csúcsra. Ennek ismeretét legtöbben elvárják párjuktól, és rossz szeretőnek tartják, ha a másik nem tudja, nem rögtön tudja, mit kell csinálni.
Pedig hát, honnan is tudhatná. Igaz, a testen vannak olyan területek, amelyek ingerlése általában, vagy a legtöbb esetben izgalmat okoz. De nem mindenkinél, és nem minden esetben. Az sem minden estben igaz, hogy a férfiakra a látvány, a nőkre pedig az érintés hat serkentőbben. Minden embernél mások azok a testrészek, bőrfelületek, amelyek különösen hevesen reagálnak az érzéki ingerekre, mert sűrűbben vannak bennük érzékelő idegvégződések.

Ezekről a testtájakról érkezik az agyba az érintés érzete. Általánosságban elmondható, hogy a külső nemi szerveken kívül ilyenek az ajkak, az ujjhegyek, a popsi, a mell és a mellbimbó. A külső nemi szervek közül különösen a hímvessző makkja és a csikló környéke érzékeny. Az elsődleges erogén zónákon kívül azonban vannak úgynevezett másodlagosak. Ezek általában a szem, a szemhéj, a tenyér, a combok belső hajlatai. Illetve olyanok, amelyek csak egy adott kapcsolatban fontosak, illetve egyediek. Ezért nem szabad szégyenlősnek lenni, amikor az egyéni sajátosságokról kell beszélni, ez ugyanis fontos a partner számára. Igaz, hogy a vonzó és kívánatos társ érintése bármely testrészből, nemi ingert válthat ki. Vagyis hatására felgyorsul a légzés, megemelkedik a vérnyomás, a nemi szervek tájéka megduzzad, vérellátása fokozódik. Az egész test felkészül az egybeolvadásra.
A szexológusok egyetértenek abban, hogy az udvarlást soha nem szabad a nemi szervek ingerlésével kezdeni. Az ujjak érintkezése, a hajas fejbőr és nyak találkozása, a fülcimpák külső járatainak, a belső könyökhajlatoknak az érintése a nők s a férfiak testét felkészíti a nagy bőrfelületek ölelkezésére. S csak amikor már a vérellátás kellően fokozódott, s elkezdődött a test nedveinek képződése, csak akkor szabad a nemi szervek tájékára tévedni.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ajánlataink

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!