Újdonságok a Facebookkal kapcsolatban

2011. 04. 08.
Szerző: Szimpatika
Van, aki leselkedik, van, aki okoskodik, mások vesznek, eladnak, üzennek rajta. A közösségi oldalak annyi mindenre jók, hogy könnyen kerülhet függésbe tőlük az ember – s kerül is. De ez csupán az egyik veszély.
A Facebook is okozhat depressziót – állítják befolyásos orvosok, akik szerint a közösségi portál negatív hatással lehet az önértékelési problémákkal küszködő tizenévesekre.

A kutatók abban még nem értenek egyet, hogy ez a veszély az egyébként is depresszióban szenvedő gyerekeket érinti-e, vagy valóban csak a túlzott Facebook-használat idézi elő a betegséget. Az viszont már biztos, hogy orvosi szempontból új megvilágításba kerülnek a közösségi oldalak.
"A Facebook miatti szorongás, az az érzés, hogy nem tudnak megfelelni a netes közösség támasztotta követelményeknek, még az osztálytársaktól való elszigetelődésnél is fájdalmasabb lehet" – mondta Gwenn O'Keeffe gyermekorvos. A szakemberek a szülőket és a gyermekorvosokat arra ösztönzik, hogy a depresszió megelőzése érdekében beszélgessenek gyermekeikkel a közösségi oldalak használatáról, és a virtuális világban leselkedő veszélyekről.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!